Posts

Showing posts from March 29, 2016

Observation Tower Legoland Malaysia

Image
Anak-anak selalu tanya..momee kenapa kalau naik aeroplane momee mesti duduk tengah..tak mahu duduk tepi tingkap.. jawapan yang diaorang dapat ialah saja jer.. kasi chance kat korang tengok pemandangan kat luar. Momee muda-muda dah puas naik kapal terbang. Hakikatnya...


Dalam Observation Tower Legoland
Lihat sahaja gambar momee itu..momee hati kecik, penakut. Sebab itu tempat tinggi momee tak tengok bawah. Pecah rahsia aku. Sebenarnya bila ada di atas observartion tower pemandangan memang menarik. Kita boleh melihat seluruh legoland dan nusajaya juga.


Roller coster dan water park

water park

legoland resort

Dino Island

Hanis ..Takut momee

Haris yang berani

hakim, haris dan paling hero.. hanif
Sampai sahaja atas tanah.. macam hendak rasa cium jer lantai. Jangan hendak buat mengarut. Mak korang penakutkan.  Sebenarnya seronok diatas itu. anak-anak semua suka cuma kak z jer yang takut. apa pun korang mesti kena cuba sebab pemandangan memang menarik. tetiba pulak ingat menara taming sari,…

Dino Island Legoland Malaysia

Image
First time datang tidak sempat hendak ke sini. Kali ini kami bersungguh-sungguh hendak naik. Kalau di Universal Studio Florida lagi seram cerum 80 darjah. Di Dino Island kurang sikit. Tapi menjerit jugak..

Adalah lah penakut. Bila bila fikirkan balik aku lebih berani dari kakak-kakak aku..haaa..sengal ko zura.. betul pe.. senak tau perut masa turun tu.



Turun habis lencun baju. Nasib baik duduk belakang. Kalau duduk depan compon habis. Bila tengok gambar yang dia orang catch. Kak z tutup mata..adehhh..buat malu nya

Ok bai

The Dragon Legoland Malaysia

Image
The dragon ..? Apa itu? The Dragon ialah roller coster berbentuk naga.


Roller coster ini terletak didalam istana ..macam istana di England. Teringat cerita Merlin.. sebiji macam tu. Cuma tidak ada pengawal yang ada pemgawal lego..tak takut pun





Istana memang cantik .. 'sorrow'.. terasa ada macam dalam istana lama. Yang mendebarkan bukan sebab suasana dalam istana .. tapi nak naik roller coster...



Masa ajak abang hakim naik..momee janji momee naik dengan abang.. bila dah sampai kat dragon..ko naik lah abang ..momee hendak gi toilet. Alasan mak.. akhirnya abang hakim dan kembar yang naik. Si adik dan momee tengok aje. Si kembar 3 kali dia pusing. Last surrender sebab pening. Bila tanya best tak..? Abang dia aje.. si kembar kata petang kita orang hendak repeat semula.. syiok

Ok bai

Milo Malaysia Breakfast day 2016

Image
Milo Malaysia Breakfast Day 2016 kick outb1st time at Dataran Pahlawan, Melaka. It serve nutritious breakfast and healthy doa of fun also educational activity, to an energized crowd of approxiamatelyn1,500.



I was there on 27th March 2016 and thrilled to see the crowed energized and enjoying themselves.Milo breakfast day is an initiative to educating Malaysians on the benefits of having breakfast so they can perform at their best throughout the day.


This year theme 'Own the day', ultimately resulting in a healthier and more dynamis nation. Milo event in Melaka is to give a special thank for all their support throughtout the years.



Many are still unaware of the alarming fact we are lose 80% of our energy after sleep long hours. Our body need to replenish their loss with good breakfast sowe could have sufficient energy to maximize our performance.








The breakfast events dawned with activities including zumba, foitball, educational games, also body mass index check





Following ev…

Kelantan kami datang

Image
Kali terakhir ke Kelantan tahun 2013. Selepas 3 tahun kami datang lagi. Masa dulu selalu juga datang ke kelantan samada menaiki kereta atau kapal terbang. Kali ini lain pula menaiki bus. Fuuhhh berdegung 12 jam dalam bus. Masa kami pergi jalan yang di lalui ialah Alor Gajah, Tampin, Segamat, Bandar Muadzam, Kuantan, Cherating, Kerteh, Kuala Terengganu, jerteh, pasir putih, machang, tanah merah, Pasir Mas. Di Kelantan tempat penginapan tidak ada masalah sebab abang tinggal di Pasir Mas. Selama 3 hari 2 malam kami menginap di sini..



Abang yang no. 2 adik beradik kami. Berkahwin dengan kakak ipar, orang siam kelantan. Walaupun kami adik-beradik jauh kami semua masih rapat. Sampai sekarang dia tak ingat mana satu hanif mana satu haris..sorry pak ngah, i talk about you...hii



Pakngah bawa kami jalan-jalan satu Kelantan. Dia tanya nak shopping ker? Tidak lah. Nak luaskan mata melihat permandangan. Dari pasir mas ke rantau panjang-pengkalan-kubur-tumpat-pasir mas.



Serius kak z cakap..memang…

Legoland Malaysia sekali lagi..!

Image
O

Balik dari Kelantan terus ke Legoland. Sebelum cuti sekolah mid term dah tanya korang hendak pergi mana..jawapan Legoland. Apa yang seronok legoland ni tak tau lah. Tapi sebenarnya memang seronok. Mak mak macam kak z ni pun seronok.



Kami bermalam di Bandar Johor Bahru. 10 min sahaja dari bandar mengunakan Nusajaya Express link. Ikut sahaja sighboard Nusajaya nanti ada tanda Legoland. Tak sesatlah.



Kami sampai dalam pukul 9.45pagi. Jadi tukang buka pintu pagar sebab masa sampai belum ramai orang. Selepas mengambil park guide kami rancang mainan apa yang kami mahu naik. Sebelum ini kami datang tapi 'rushing'. Sebab kejar masa. Hari ini free and easy.

Bila terlalu awal kenal lah tunggu mesin mainan di hidupkan. Dalam pukul 11.00pagi baru permainan bermula. Sebelum itu kami merayau sambil cuci mata.

No. 1 kami naiki ialah Project x. Naik lagi sekali.. kecut perut pun naik juga. Dah macam kanak-kanak ribena pula maknya..seronok punya pasal lah ni



No. 2 kami naik The Dragon…