Posts

Showing posts from May 6, 2015

Kembar dapat tempat ke- 3 bicara berirama peringkat negeri melaka

Image
assalamualalikum
dia pesan.."momee kena datang juga" ok mak datang.. rupanya sebelum naik pentas datang nak peluk dan cium mak dia dulu.. tanya takut tak.. jawapnya mula-mula takut lepas tu lama-lama ok.. ok mak korang.. juara pidato peringkat negeri melaka.. naib juara syarahan tahun berapa..? jangan tanya..tak ingat..itu lah kisah kembar ku




bersama rakan seperjuangan

sedang tunggu giliran

di kena barisan hadapan

masa pertandingan
they are so cute.. ckgu di apilih buat aksi upin n ipin.. betul betul betul... hadoi teacher...anak ku memang kiut.. nak upload video..smp besok pun tak selesai.. dari petang tadi tau..takpe nanti kita upload

piala
chiyok untuk next year..
ok bai

salinan laporan polis RM2.00

Image
Assalamualaikum
saja jer nak share experience.. untuk dapat salinan laporan polis kena bayar RM2.00.. kena buat laporan polis.. sbb international passport si abang pun hilang masa kecurian.. alhamdullilah yang lain letak tempat lain. sbb passport abang dalam handbang..
'ko tinggal lah bang momee nak gi rumah kak ha kat bangkok' ada dia pulak blues dgn mak dia 


ok bai

si kembar masuk corul speaking...hurrmm

Image
assalamualaikum


kiri hanif dan kanan haris
lahir pukul 6.30ptg di hospital putrajaya pada 24/12/2002..tak cukup bulan 31 minggu 3 hari..hanif 1st twin dan haris 2nd twin..tapi berat hanif 2.99kg dan haris 3.01kg.. melalui CS..  korang bayangkan betapa besar perut mak dia masa tu.. sangat-sangat besar... 
hari ni dia orang masuk corul speaking..anak akak ni kurang kosa kata dia orang orang putih kata vocbulary.. bila diaorang balik sebulan lepas.. dia kata momee..kitaorang masuk corul speaking.. masa tu mak tak tahu apa itu corul speaking..gigih gi tanya maklang dia bekas pengetua lah katakan..
oww.. rupanya.. berbicara berirama.. terkejut jap.. betul ker anak aku boleh masuk benda alah ni.. cakap pun gagap.. bil adia orang buat latihan terkejut mak.. kemain lah.. pandai sungguh bercakap..
alhamdullilah.. ya allah syukur pada mu..

yang best nya dia orang ni pandai..akal panjang.. tapu blur.. semua panggil dia orang blur.. jangan main-main wakil sekolah untuk robotic.. blur-blur tu buat…