15 April 2016

Anak-anak Kak z Masuk Iklan

Anak kak z masuk iklan. Mak yang teruja. Bukan iklan komesial tapi iklan Korporate. Bagi peluang kat dia oranglah belajar macam aman hendak buat iklan. Kak z suka dedahkan anak-anak pekara macam ini. Supaya luas pemandangan dia orang. Mak pun boleh tumpang glamour anak .. betul tak?


Perbincangan



Apa ynag di fikirkan si Hanif


Tidak mengambil masa yang lama. hanya beberap shot sahaja. Kak z bagi semua terlibat. Tapi paling susah hendak ambil shot si kecil tu lah. Kamera men kena shot sembunyi-sembunyi baru boleh. Kalau korang hendak cari pelakon iklan contact kak z yer. ada 4 pelakon yang berbakat besar. Kak z jadi manager... masyukkkk

ok bai

Descendants of the Sun.. cerita yang menarik



Descendants of the Sun


Hari ini anak-anak cuti sekolah. Sebab negeri Melaka menyambut Perayaan Melaka Bandaraya Bersejarah. Jadi ada masa terluang terluang untuk menonton cerita-cerita yang tertinggal di TV. Terutamanya siri Korea.  Kak z ni boleh tahan juga cerita korea. Dulu nak tau tak kak z kutuk kakak-kakaktengok cerita korea. la ni padan muka aku terjebak What to do.. fall in love with Jo Ing Sung alreadfy. Running man ko punya pasal lah.. 


Song Joong Ki.. ko dulu tak hansome kan.. sekarang nampak hansome pula .. sengal Z..Ok sambung

Cerita Descendants of the Sun memang menarik. Kisah cinta yang tidak berat.  Sinopsisnya gini. Kisah Cinta  seorang Kapten dari Korea selatan  dengan seorang doktor. Yoo Si-jin lakonan Song Joong-ki dan Dr. Kang Mo-yeon  lakonan Song Hye-Kyo. 



Sinopis Cerita :-

Kisah Bermula di HospitalYoo Si-jin (Song Joong-ki) adalah kapten pasukan khas. Ia menangkap seorang pencuri motosikal dengan Sarjan Mejar Seo Dae-kecil (Jin Goo). Pencuri tercedera semasa dia ditangkap dan dihantar ke hospital. Dae-young menyedari telefon bimbit beliau telah dicuri oleh pencuri dan pergi ke hospital untuk mengambil telefon bimbitnya.



Image result for descendants of the sun
Di dalam bilik kecemasan, Si-jin bertemu Dr. Kang Mo-yeon (Song Hye-kyo) buat kali pertama. Dia jatuh cinta dengan dia serta-merta. Mo-yeon tersilap menganggap Si-jin adalah sebahagian daripada geng jenayah pencuri. Dia membuktikan kepadanya bahawa dia adalah seorang askar dengan bantuan doktor tentera Yoon Myeong-joo (Kim Ji-won).

Image result for descendants of the sun

Si-jin dan Mo-yeon mula setakat ini, tetapi disebabkan pekerjaan mereka, tarikh mereka tidak berjalan dengan baik. Si-jin mengambil suatu perintah untuk membawa tenteranya dalam misi pengaman ke negara fiksyen Uruk. Sementara itu, Mo-yeon menjadi kecewa bahawa dia gagal untuk menjadi seorang profesor kerana latar belakang istimewa rakan sekerja. Apabila Si-jin dan Mo-yeon bertemu lagi, mereka bercakap mengenai pandangan mereka terhadap kehidupan dan menyedari betapa berbezanya mereka. Si-jin, sebagai seorang tentera, membunuh untuk melindungi nyawa dan Mo-yeon, sebagai seorang doktor, cuba untuk menyelamatkan semua nyawa. Mereka mengucapkan selamat tinggal.

Image result for descendants of the sun

Lapan bulan kemudian, Mo-yeon menolak scandal dengan Pengerusi hospital Han Suk-won. Dan ditugaskan untuk mengetuai pasukan perubatan di Uruk. Di sana, Si-jin dan Mo-yeon bertemu lagi dan cinta mereka berkembang.

Pengambaran cerita ini bermula pada 12 Jun 2016 di Soeul . Kemudian bersambung ke Greek. Banyak portal hiburan mengatakan pengambaran ini di Zakynthos, Arachova dan Lemnos. Dalam pengambaran ini, Song Joong Ki telah mengalami kecederan pada pergelangan tangan dan bercuti selama 2 minggu.

 Sila Bayangkan Song Joong ki dan Kak z


Kak z suka cerita sebab kisah cinta yang kita tunggu apa akan terjadi. Stiap kali pasangan ni berjumpa mesti bergaduh. Dialog yang di sampaikan sangat besahaja. tak stress lah. Song Joong Ki banyak buat   lawak dan akan di balas dengan cuite oleh Song Hye Kyo. Dengan expressi muka yang bersahaja buatkan cerita ini  bertambah menarik. Kalau kak z tengok cerita korea kat notebook kadang-kadang ada scene yang kak z akan skip. Tapi cerita ni tak sebab memang best.Lagu OST semua best. Verangan Kejap


Pasal cerita ini best rating setiao minggu tinggi. Tidak pernah News pukul 8.00 KBS panggil pelakon datang untuk bual bicara. Oleh kerana cerita Descendants of the Sun, menjadi fenomena satu dunia. Song Joong Ki telah di panggil untuk pertama kali dalam sejarah. 


Korang nak tahu tak..Perdana Menteri Thailand pun suka cerita ni...haaaa.. Dia mahu menjemput Song joong Ki ke Thailand untuk berjumpa dengan dia. Dhasyat sungguh kan pengaruh cerita ini. Kak z yang sengal ni pun macam mana entah boleh terjebak buat review pasal cerita ini...haaa

kak z dah tengok sampai episode 16.. kat KBS baru sampai Episode 14.. kalau korang nak nonton ikut link ni


ok bai