17 May 2014

Cheezy cupbread

Assalamualaikum

Cheezy cup bread

Resepi dah pernah post kena cari yer..

akak bg tau cara sahaja

1. sedia cup saiz M
2. doh 20gm perlu di bulat2 kan 
3. masukkan ke dalam cup
4. sapukan wash telur atau susu
5. taburkan cheese cheddar 
6. tabur kan serbuk basil beli di tesco.. dia tulis basil hancur harga RM2.99.. jgn tanya lg..
7. taburkan gula
8. bakar hingga kekuningan..

ok bai

cesarean...

Assalamualaikum

3 kali cesarean... 

Alhamdullilah keadaan di tempat pembedahan ok tak rasa sakit atau gatal.. mengalami sakit belakang atau rasa tak selesa mcm org lain rasa.

Masa berpantang sy betul2 jaga, no ice, ayam, seafood yg boleh kasi gatal... pulut 1 thn sy pantang kan tembikai n juga jambu batu dah 6 thn sy tak ambil..stokin pakai hingga skg... mandi air suam utk 100hari.

Bukan utk dpt badan yg cantik.. tidak. Tapi utk kiter rasa sihat..

Cuma sy tak blh nak elak gastric yg memang dr zaman anak dara begetah lg

Jadi adik yg bakal bersalin.klu nak sihat.pantang lah betul2

Ok bai...