19 December 2015

BILA DI UGUT... HENDAK BUAT APA?

 Bila kita terima ugutan yang macam ini apa yang kita kena buat? Nak nangis ker ? Panic ker? Pitam ker?

Macam-macam tindakan boleh kita ambil

1.  Simpan message ini
2. Screen shoot
3. Bawa gi balai polis
4. Report

Malaysia ada undang-undang kalau ada ugutan sebegini. Oleh itu kita kena bertenang dan berfikir. Jangan takut.. minta pandangan  dari mereka yang benpengalaman supaya tidak bertindak melulu.

Apa pun report polis untuk keselamatan diri kita.

Ok bai

KENAPA KYLO REN TIDAK HENSOME.?



Hari ni abang dan mak bercakap pasal Star Wars. Salah satu topik yang keluar ialah kenapa Kylo Ren tu tak hensome. Secara spontan jawapan yang mak dia dapat. Pernah tak momee jumpa orang jahat hensome. Ternganga mak dia dengar jawapan. Bila di fikirkan betul juga. Maknanya otak anak akak ni berkembang mengikut perkembanga semasa.  Pemerhatian beliau kepada  persekitaram dia.

Sebagai seorang ibu.. akak kena bercakap dan berbincangan dengan anak-anak dalam pelbagai aspek. Fikiran juga terbuka untuk menerima sebarang kritikan dari anak. Supaya meteka tidak takut untuk meluahkan apa yang mereka rasa. Sebab zaman remaja pengaruh kawan-kawan kuat. Samada kearah baik atau tidak. Orang kata sebagai parent kena tarik papan sorong papan..

Ok bai

18 December 2015

FREEPORT A'FAMOSA OUTLET


Bila tengok gambar ni.. rasa macam model pulak. Dah tua kerepot pun nak perasan. Korang nak tau tak kat mana ni? Kat Freeport  A'Famosa Outlet Melaka.  Macam-macam ada. Dengan RM350.00 banyak kita boleh dapat sebab harga murah.

1.Cardigan di Cotton On - RM60.00
2. Beg di Forever 21 -RM90.00
3. Jam Tangan di Star Ted - RM99.00
4.  Make up di Aviva - RM70.00



Berbaloi... banyak kedai. Keluar masuk sebab rambang mata. Hendak ke sana senang aje. Kalau mengunakan lebuhraya masuk di susur keluar di Toll Simpang Ampat. Ikut aje papan tanda A Famosa mesti jumpa. Ada tempat makan dan letal kereta yang mencukupi. Orang Melaka apa lagi.. jom shopping





Ok bai





STAR WARS THE FORCE AWAKEN


Kita sudah nonton cerita ini. Star wars no.7.. 8/10. Kenapa? Sebab ada chronology cerita pelik. Bila bagitau kawan-kawan. Kalau tidak pelik bukan nama Star Wars lah. Part terkejut ialah Han Solo kena bunuh.. opsss.. rasanya macam hidup semula lepas ni kot. Wait and see...

Dalam siri kali ini wujud beberapa watak baru...anak Hans Solo dan Leia, Rey lagi 2 orang tu lupa lak.. kena tengok semula untuk hayati cerita. Ada robot baru.. lagi kelakar dari r2 d2..

Grafik dah moden. Dulukan kotak dia buat letupan. Siapa tengok the making 1st Star Wars tau lah macam mana. Bagi kat anak-anak suka lah dia orang.. sebab membesar dengan star Wars



Kami tengok 17hb disember di TGV KLCC..pukul 3.45pm. First day tayangan. Total tiket RM64.00..hambik ko. Dengan pop corn air.. pitam mak di buatnya. Tak pe lah nak..janji ko happy. Next time tengok kat Melaka jer. 

Ok bai