Posts

Showing posts from November, 2017

TAUHU SUMBAT BERGEDIL

Image
Tobat sedap bila kawan Kak Z memperkenalkan makanan ni. Bibik dia yang buat. Terus minta resepi. Dia boleh kata resepi campak-campak je.. huhh..nyampah. Kak z suruh dia bagi tahu bahan dan teknik. Balik Kak Z buat dan add on beberapa bahan. Marvelous... nyumsss si adik kata. Sedap sangat lah weeii
Bahan-bahan mudah cari dan senang buat. Serius cakap. Tak tipu. Kak Z buat sistemlah senang untuk korang buat. Bukan macam resepi campak-campak yer. Ada sukatan dan step by step.
Kak Z suka buat Tauhu Sumbat Bergedil ni sebab anak-anak suka. Memula bagi makan semua sombong. Tak sedap lah...entah apa apa lah.. bila dah cuba asyik minta. Lain kali mak korang letak cheese compom lagi menjilat jari.
Jomm lah buat

Bahan:-

4 keping tauhu goreng
2 biji kentang
1 biji bawang besar
3 ekor ikan kembung
Sedikit lada sulah
Sedikit garam
2 biji telur
Minyak masak

Cara:-

1. Tauhu di potong dua dan keluar isi tauhu
. Kentang di potong dadu dan goreng hingga lembut
. Bawang di hiris dan di goreng
. Gore…