08 April 2016

Tertidur Atas Tilam di Ikea


Bertahun tidak pergi Ikea Damansara, Dulu hampir setiap minggu kesana sebab dapat menenagkan diri melihat perabut-perabut yang cantik.  Mengingatkan kak z kepada Sweden. Hari ini si Farah Dafri sudah bawa kak z kesini untuk makan Meatball. syiok sungguh..

Lepas makan masuk untuk mengukur keluasan Ikea tersebut.. ehh apa ni.. sedapnya dapat tidur. sejuknya. Lam[un yang malap, suasana yang damai.. hanya Allah sahaja yang tahu seronoknya. Sekarang impian kak z nak beli tilam ni. Sebab letak sahaja kepala lelap. maknanya best lah.. statement sengal aku

ok bai

tag: ikea damansara, ikea malaysia, tilam ikea, jalan-jalan cari makan. meatball ikea

Lego Master Your Force Press ConferenceThe first Legoland in Asia, Legoland Malaysia Resort, expects the number of visitors to surpass last year's, said Sales and Marketing Director, Thila Munusamy.

She said the family theme park has planned various exciting activities in partnership with the LEGO Group.

"There are a lot of things that we do, such as keeping our parks fresh and coming up with innovative attractions to encourage domestic and international visitors to come again," she told a press conference on 'Master Your Force this May' programme here today.

She said Legoland Malaysia will also hold contests to attract regional visitors to not only visit the park but also Malaysia as well.

Thila said throughout May 2016, Star Wars and LEGO fans worldwide will be able to celebrate all things related to Star Wars in Legoland Malaysia, located in Iskandar Puteri, Johor.

"The fans can also participate in the Star Wars-themed events, among them, Master Builder of the Millennium Falcon, where LEGO Master Builder team will build the iconic spaceship using over 200,000 bricks," she said.

There will also be contest like 'Build Your Own Dream LEGO Star Wars Starship', from April 21 to May 8, which will be conducted through social media where the participants needed to upload a photograph of their completed Lego Star Wars starship on Legoland Malaysia Resorts' Facebook page, she said.

She said under the current 'My Own Creation' contest, the 99 winners will showcase their creations of the Star Wars scenes with LEGO in the park until May 31.

Meanwhile, Thila said, Legoland Malaysia Resort was confident the recent fee increases by the Department of Civil Aviation (DCA) will not impact the number of visitors coming to the theme park this year.

A report said that airlines operating out of Malaysia will be expected to pay up to 10 times more in fees charged by the DCA effective April 15, which would finally lead to the increase in the ticket prices.

Thila said most Legoland visitors normally were from Malaysia, Singapore and other ASEAN countries as well as Hong Kong and Taiwan.

sumber dari Astro Awani


tag: legoland malaysia, stars wars, millenium falcon, Stormtroopers, Darth Vader, Thila Munusamy Dick Yoong, Daniel Steininger,Christopher Steininger, Lego Master Builder, lego malaysia


'Master Force Lego Star Wars Days' Pada Mei 2016


Me and Lord Darth Vader

Hari ini  8hb April 2016, sidang media "Lego Star Wars Days"  di Damansara. Kak Z hadir atas jemputan Legoland Malaysia bagi mempromosikan   "Lego Star Wars Days" yang akan berlansung pada bulan Mei 2016. Legoland Malaysia adalah legoland yang pertama dia Asia. Legoland Malaysia menjangkakan, tahun ini mereka akan menerima ramai pengunjung lebih ramai dari tahun lepas. 

Pengarah Jualan dan Pemasaran Legoland, Thila Munusamy dan Country Manager Lego, Dick Yoong


Dalam sidang media, Pengarah Jualan dan Pemasaran, Thila Munusamy memberitahu , taman tema legoland telah merancang pelbagai aktiviti menarik dengan kerjasama Kumpulan LEGO. Ini adalah untuk mengalakkan pelawat tempatan dan antarabangsa untuk datang lagi  Mei ini ke Legoland Malaysia sempena  'Master Force Lego Star Wars Days'.

Pada 30 hb April - 3 Mei 2016, Legoland akan menjemput Daniel Steininger dan Christopher Steininger, Lego Master Builder team untuk membina  Millennium Falcon mengunakan lebih 200,000 bricks. Para pengunjung juga boleh mengambil bahagian dalam acara ini. Pada 3hb Mei, bricks terakhir akan di letakkan pada  Millenium Falcon. Dan  Millenium Falcon ini akan di pamerkan sehingga akhir bulan May 2016.


Darth Vader depan MinilandPada 7-8 Mei 2016, Legoland menyediakan pelbagai acara  bagi meraikan  apasahaja berkaitan dengan Star Wars di Legoland Malaysia, yang terletak di Iskandar Puteri, Johor. Peminat Stars Wars akan meyaksikan secara langsung Imperial March mengetuai askar Stormtroopers and Darth Vader juga perlbagai watak dari filem Stars Wars.Untuk memeriahkan lagi acara ini, Kanak-kanak yang memakai custome Star Wars and mendapat tiket masuk secara percuma.


Kak z @ Stormtroopers

Legoland juga akan mengadakan pertandingan 'Build Your Own Dream Lego Stars Wars  dari 21 April hingga 8 Mei 2016. Pertandingan ini yang akan dijalankan melalui media sosial di mana peserta perlu untuk memuat naik gambar mereka bersamaLego Star Wars Starship di  Facebook Legoland Malaysia Resorts hastag #LEGOstarwarsday. 10 pemenang akan di pilih dan hadiah utama akan di sampaikan pada 14hb Mei 2016.


Miniland Stars Wars


Kepada peminat juga boleh menyertai pertandingan 'My Own Creation (MOC)' Membina Sendiri Dream LEGO Star Wars Starship. Kita boleh menyaksikan lebih dari 99 model yang terpilih dari Hong Kong, Indonesia, Malaysia, Singapura dan Taiwan sehingga 31hb Mei. Terdapat 3 kategori:-

1. 7-15 tahun
2. 15 tahun keatas
3. keluarga

Pemenang dari kategori akan di ketahui pada 8hb Mei 2016. Sepanjang bulan Mei 2016, setiap minggu  legoland akan menyediakan pelbagai acara bagi memeriahkan 'Master Force Lego Star Wars Days'. Pengunjung yang datang juga kan di beri sekeping bricks untuk di bawa balik sebagai cenderahati.  Acara lain ialah treasure hunts di dalam kawasan legoland dan peserta akan di beri hadiah

Anda semua boleh membaca penulisan kak z didalam blog mengenai keseronokan kami di Legoland, Malaysia.  Orang besar juga boleh jadi kanak-kanak. Sebagai peminat fanatik Stars Wars, kak z akan ke acara ini dengan anak-anak bagi merasai Stars Wars sebenarnya. waaa zzeess..


Legoland ..kami datang lagi...ok bai


tag: legoland malaysia, stars wars, millenium falcon, Stormtroopers, Darth Vader, Thila Munusamy Dick Yoong, Daniel Steininger,Christopher Steininger, Lego Master Builder, lego malaysiaPerubahan Hari Kelima Ultherapy Muka Mula Tegang
Hari kelima UltherapyKulit Muka Mula Cerah 


Hari kelima selepas Ultherapy, Kak z bangun terus melawat cermin. Rasa teruja. Sebab bangun rasa macam kulit muka tegang dan anjal. Jerawat mula kering. Dr Kelvin hantar message bertanya mengenai keadaan muka. Apa yang berlaku memang seperti yang di jangka. Dalam 180 hari setiap hari muka kak z akan berubah sedikit demi sedikit. Macam 20an lah pula mak lepas ni..hiii

Jerawat mula kering kerana kepanasan dari ultrasound yang di letak di muka kak z.  Kita Tidak rasa panas masa rawatan itu, sebab telah disapu dengan ubat tahan sakit. Tekanan mesin Ultherapy keatas muka kita akan menghasilkan  sedikit haba. Haba ini yang mengeringkan jerawat yang tumbuh melata di wajah kak z. Sudah kering hati pun rasa leganya.

Selain dari muka rasa tenang dan anjal, muka kak z mula cerah dan tona warna mula sekata. waahhh.. ini satu perkembangan yang bagus. Kenapa ini terjadi? Melalui utherapy, collegen dalam muka kak z yang mula lemah di aktifkan semula bagi membetulkan struktur kulit muka. Kulit yang kendur akan menjadi tegang. rawatan ini lebih baik dari kita mengunakan botox. Sebagai orang Islam pastinya botox tidak dibenarkan kepada kita. Betul Tak? Rawatan ini adalah pilihan tepat. Tanpa suntikan , pembedahan atau masuk-masuk barang dalam muka.

Apa pun kak z gembira dengan perubahan yang positiv selepas menjalankan rawatan ini. jika ada perubahan lain nanti kak z akan cerita yer.. I terujezzz uols..

ok bai

tag: ultherapy, mahkota medical center, aesthetic mahkota medical center, aesthatic doctor, azurarahman.com, kelvin tan chee ling

SOURDOUGH BANGGALI LOAF

Hi, let me share this beautiful banggali loaf recipe. Which i'm a  bread maker so i plug and play with my discard levine to make this lo...