Posts

Showing posts from August 5, 2015

Raya tanpa Ayah

Image
Assalamualaikum

Tahun ini adalah kali ketujuh anak-anak raya tanpa ayah. Alhamdullilah anak-anak sudah boleh menyesuaikan diri. Kali pertama dia orang sedih juga. Lama kelamaan makin biasa. Aku kena kuat mengunakan psikologi. Menerangkan hal satu persatu. Walaupun akak pun macam orang gila nak menerima keadaan. Allah bagi akak kekuatan untuk tempuh semua ini. Ada hikmah di sebalik yang berlaku. Melihat gambar akak dan anak-anak yang sedang membesar ini.. akak rasa kesabaran akak memainkan. semua lelaki.. berperang juga lah



Akak tidak boleh fikir pasal diri sendiri sahaja..priority anak-anak. Semalam masa berbincang dengan group whatapp diaorg tanya macam mana akak handle anak-anak akak sensorang. Haaa..haaa
Fuuhh jawapan apa hendak akak bagi..

Ok lah dalam blog ini akak mengaku akak garang..
Dalam mendidik anak-anak dalam zaman yang mencabar ni.. buku panduan mendidik anak-anak tu hanya 5% jer akak pakai.. nape..
Ini realiti bukan fantasi bulan madu.. pengalaman sahaja yang boleh k…

Vapor haram?

Image
Assalamualaikum

Semalam abang balik dari sekolah minta izin beli vapor.. APA? Begegar rumah mak dia apa.. alhamdullilah dia minta izin.. kalau beli senyap-senyap terbang duit rugi mak baling masuk selat melaka.

Vapor haram. Banyak artikel yang keluar.. rasanya ada fatwa pasal viper. Vapor ni macam rokok jugakan

Abang.. jangan harap mak nak izinkan. Paling haru.. dia kata.. cikgu izinkan.. sebab cikgu pun hisap vapor.

Betul ke? Ok mak jadi detective conan jap




Antara artikel yang di share oleh rakan-rakan blogger




Walaupun ada artikel ini, masih nak buat siasat lanjut. Jawatan baru pegawai penyiasat vapor..

Ok bai

Melantak steak house

Image
Assalamualaikum




Hari ini ke bandar Melaka.. tetiba nampak melantak..melantak ni kalau orang melaka kata makan banyak sampai muntah hijau..

Melantak steak house.. nama melantak tu klise betul macam nama menate..tapi bagus sebab senang nak ingat.

Oleh kerana terlalu awal lalu kat situ..kedai baru nak buka.. insyallah lain kali.. bawa budak-budak 4 orang tu sekali

Melantak lah korang sampai kenyang

Ok bai