26 November 2013

Don't underestimate people

Assalamualaikum,


harii ni pergi lah ke gurney plaza..sbb takpernah gi kan... tujuan kesana nak recce lipstik mac, kasut clark, beg braun, cermin mata gucci .. pandora..taste mcm punya million rupiah kan... owg key ell semua nak branded.. yer ker..?

pergi dgn serba simple.. very very simple... kasut jepung, berjubah.. eehhhmmm jubah tu semeter rm40.00 kat jakel bukan nak riak... but nak sedapkan citer.

ok.. dgn anak2 ni mak pun masukkan lah kedai beg.. ya allah masuk jer mata org tu tengok akak ateh bawah.. dlm hati kata ialah aku selekeh.. kang bawa aku beg feraggamo baru tebeliak mata ko.. verra tawww..

bila tanya layan tak layan.. sekali speking london kuar 1 st class punya dan bermacam kad dari purse baru lah dia nak layan... kasi perangat.. ko jangan buat haku.. MANAGING DIRECTOR kpd Dapur sdn bhd ngeehhh ..

but saya sgt prefer gi klcc, pavillion fereheit.. lot 10 dan star hill.. nak tau nape... ko selekeh mcm mana pun diaorg pasti layan.. kami org key ell kan.. tak der lah nak nyombong.. serius cakap.. mesti ramai agree..

so plz.. ubah lah mentality kiter yer.. yh selekeh tu kenkadang lagi tebal imannyer pada allah.. dari yg kenkadang.. eerrrmmm paham paham lah ...mau cakap takut kena print screen... muaaahhhh tu uols..

Our Journey to Penang..

assalamualaikum penang dengan sungai petani tidak jauh benor.. lebih kurang 1/2jam jer.. but yang menjadi perjalanan kami mengunakan pengangkutan awam.. dari sungai petani kami naik bus transnasional 2 dewasa dan 3 kanak total RM18++ sen..sampai disana kami naik ferry.. sebenornyer mak nyer pun retis juger tak penah gi plaza gurney.. nak buat upacara lawatan disana.. selalunyer hakak akan memandu untuk masuk penang.. mana lah sempat nak tengok jln capitan, pesiaran gurney, heeee... pulau tikus.. naik bus mata merayap satu alam. syiok bebs. dari chain ferry ke komtar.. terus ke plaza gurney.. bila sampai sisana semua org tengok kami.. selekeh jer.. dgn siper jepung, back pack, maknyer serabai.. weeiii jubah akak pakai tu kain dia 1 meter RM40.00 beli kat jakel tawww.... bukan nak riak.. tapi tengok org mcm nak makan org biler masuk kedai dia..hakak MD tau.. MANAGING DIRECTOR a.k.a.. kat dapur jer... haaaaa.. but please dont underestimate people when u look the way they dress up.. tapi poket penuh... hakak penuh resit bus.. laaa laaa laaa but never mind still have sale.. ko tunggu aku bawa semua card yg aku ada.. card hasani, t n g card, tesco card, ing card, kad mesra, master card, visa, american express....baru ko nak tengok aku yer

Sangmurai.. tetiba sesat dari jepung

assalamualaikum... nak kata ninja tak boleh.. nak katasamurai pun tak boleh tapi ini lah aktiviti masa cuti sekolah.. 'sangmurai dari jepung'

25 November 2013

My Twin - hanif and haris

11 years ago.. dulu pakai filem.. skg digital ... nak scan tapi scanner rosak.. tengok mcm ni lah yer.. nak tau sape.. anak kembar akak.. kelakar.. ada lg gambor dia.. yg paling kelakar pun ada... tapi semua dlm kotak nak bukak kena tempuh byk cabaran dlm stor.. nak kuarkan jugak sbb camcoder dah rosak.. dlm tu lg kelakar especially first time dlm swimming pools..gambar itu kena cari dulu dlm peti besi ku... they are so cubby.. melepak putih..klu uols tengok memang sgt sgt kelakar.. dah dua namanyer no.1 hanif no. 2 haris.. lahir dgn keberatan 2.99kg dan 3.00kg.. korang bayangkan.. lahir christmas eve...

Novel Calon Menantu Datin Izzah.. kelakar kow

kelas Puff pastry

Puff Pastry

18 November 2013

Kelas ulangan fondant - Khairati Ismail

Assalamualaikum





KELAS ULANGAN  - KHAIRATI ISMAIL 'THE ROYAL CAKE MAKER'

tarikh: 22hb nov 2013
waktu 10pg - 5ptg
yuran : RM350.. p/s thn hadapan:RM500.00
tempat: dapur chanteq, sg petani

hubungi zura 0173556542

pekara yg akan di ajar:-
1. cara membuat fondant... p/s bukan sebarang fondant garenti tak pecah
2. royal icing
3. petua-petua seorg pembuat kek di raja... pantang larang bermain fondant dan tips2 sgt sgt berguna testimonial tanya kepada siapa yg dah belajar yer
4. membalut kek dgn fondant
5. membuat skirting
6. teknik mengunakan royal icing
7. Kek buat yg sgt sgt sedap

p/s rogi klu uols tak join kelas ini

tahun depan harga rm500.00..

17 November 2013

Kelas Fondant oleh khairati Ismail - 17hb November 2013

assalamualakium,
teruja.. itu yang di katakan oleh peserta sebelum kelas bermula.. kak Khairati Ismail di kenali sebagai THE ROYAL CAKE MAKER...mcm tak cayakan

hari ini semua percaya.. peserta ada yg gemuruh.. tapi akhirnya mereka berjaya dgn jayanyer dalam kelas ini

nikmati gambar dibawah.. langkah demi langkah