Posts

Showing posts from January 7, 2016

JARI LUKA..HILANG NIKMAT KERJA

Image
Bila jari terluka hilang kejap nikmat buat kerja.. basuh pinggan, memasak, buat roti dan basuh baju. Macam mana boleh berlaku? Anak-anak aku yang chomel itu telah melatak cawan pecah didalam sinki. Mak tak perasan apa lagi.. hambik kooo...
Mula-mula tak perasan.. bila tengok darah menitik baru rasa sakit. Baru sakit sikit dah mengeluh.. Itu lah tak berhati-hati lagi. Pada anak-anak mak yang chumel itu.. sepanjang hari mak berleter..
Padan muka korang.. padan muka mak
ok bai

AGROFARM STAY @ SKILL-TECH.. BEST SANGAT

Image
Agrofarm Stay terletak di Durian Tunggal Melaka. Ini kali kedua datang kesini. Kali pertama tahun 2015. Kali ini datang sebab ada bengkel fotografi 2-3hb Januari 2016. Terletak kira-kira 7 batu atau 15 minit dari pekan Durian Tunggal.

Selama  2 hari disana, akak dapat melihat tempat ini memiliki pelbagai saiz bilik seminar jika ada yang ingin mengadakan seminar team building atau mesyuarat di sini. Tempat ini selesa dan luas. Ada juga dsediakan kemudanWifi, photostate, printing, LCD dan juga komputer. Dewan terbuka dan dewan tertutup yang boleh memuatkan sehingga 70 orang, dewan makan, bilik mesyuarat dan bilik latihan. 




Bilik Mesyuarat

Bilik Seminar

Bilik Seminar

Bilik Kursus

LCD

Ruang untuk photostate

Kawasan Agrofarm ini terletak di atas tanah seluas 30 ekar.  Sekelilingi ialah kawasan pertanian dan tumbuh-tumbuhan hijau yang sesuai untuk bersantai atau untuk aktiviti-aktiviti seperti latihan fizikal dan kecergasan (halangan dan keyakinan air) , perkhemahan, kem motivasi dan sebag…

BELAJAR TEKNIK FOTOGRAFI..MENARIK NI!

Image
Sebelum ini tidak ada asas langsung untuk ambil gambar. Tapi belajar dari kawan-kawan jurugambar.. banyak juga belajar. Tapi tidak cukup. Bila Kelab Blogger Ben Ashaari mengadakan bengkel teknik fotografi kepada rakan blogger. Ini adalah peluang yang tidak boleh di lepaskan. Bengkel ini berlansung di Agrofarmstay Durian Tunggal  dari 2hb- 3hb Januari 2016. Ramai rakan-rakan blogger untuk belajar teknik yang betu di bengkel ini.
Tenaga pengajar untuk bengkel ini ialah En Adhadi Mohd III . Apabila mengambil gambar akak akak mengunakan kamera DSLR. Baru kita rasa kepuasan apabila kita melohat gambar tersebut. Bila masuk kelas ini rupanya banyak fungsi kamera DSLR akak tu yang tidak tahu kegunaannya..huuu huuu huuu.. rugi wei..


Teknik pencahayaan 
Cara mengambil gambar


Hasil dari teknik tadi
 Sesi Luar bilik seminar
alamakkk.. khusuknya makcik

Sekarang ini baru lah tahu ISO, Apeture dan Shutter kat dalam kamera. Tu lah selama ini pakai auto jer..klik klik klik siap. Minta editor editkan. …

NANAFA BLANCO SET ..LICIN MONNE..PUTIH SEPPO

Image
Masalah jeragat selalu menghantui wanita yang berusia 30an keatas.  Kenapa ini terjadi? Selalunya sebab ketidak stabilan horman, tidur tidak teratur atau terdedah kepada cahaya matahari. Akak adalah salah seorang yang ada masalah ini. Bila Nanafa Beauty bagi cuba Set Blanco. Dalam masa 4 hari ada perubahan yang memberansangkan


Blanco Set ni sesuai untuk penguna yang ada masalah jeragat. Bila ada  masalah jeragat kita kena cari untung mengilangkannya. Nanafa Beauty Blanco set ada 2 benda utama untuk mengatasi masalah jeragat ini iaitu Blanco Bar dan Blanco Serum




Kita  kena rajin pakai selapas 2 minggu sudah boleh lihat perubahan pada wajah kita. Untuk yang ada jerawat, pengunaa balnco ini boleh mengecutkan jerawat kita. Tapi perlu di ingatkan, kepada sesiapa megunakan produk lain sebelum Nanafa Beauty jerawat akan naik.  Sebab Balnco set ini akan menbuangkan toksid lebih kurang 2 minggu. Ini menunjukan produk sebelum Nanafa mengandungi bahan yang merbahaya.




Jangan takut sebab serum dan…