27 April 2016

Muka pelik bila snap gambar



Anak kak z yang kembar kalau ambil gambar jarang ada yang cantik mesti buat muka pelik. Mana dia dapat ilmu tu pun tak tahu lah. Hari ni kak z buka tab penuh gambar pelik diaorang berdua.




Kalau korang jumpa gambar macam ni.. apa reaksi korang? Kak z apa lagi jadi tarzan.

Ok bai

The Straits Hotel and Suite Melaka





The straits Hotel and suite melaka...kat mana tu? Kak z pun tak tahu di mana pada awalnya. Tapi kawan-kawan blogger ramai bercerita hotel ini best. Pasang niat untuk datang ke hotel ini. Hari ini alhamdullilah allah makbul niat kak z. Tidak susah untuk cari. Terletak di Melaka raya. Berdekatan dengan Mahkota Prade, Mahkota Medical center dan Dataran Pahlawan. Masuk hotel ini nampak simple tapi bila pergi tengok biliknya awesome.










Bilik suite besar. Seronok kalau bawa keluarga yang besar. Setiap tingkat ada 4 bilik suite. Di setiap penjuru yang mengadap Selat melaka atau bandar melaka. Katanya waktu malam permandangan sungguh indah. Nanti kalau kak z duduk sini kita cerita yer..tungguu





Bilik double hotel ini pun macam best je. Kak z masuk melawat semua jenis bilik hotel ini. Bertapa nikmatnya kalau dapat merebahkan diri atas katil yang empuk ini. Jangan jelus memdengar ayat ku. Sebenarnya kak z pun belum dapat lagi nak landing atas katil tu. Hanya buat lawatan dahulu.

Swimming pool tingkat 23. Gayat kak z naik atas tu. Gambar video lah sayang . Nanti tengok Facebook kak z untuk melihat keseronokan swimming pool hotel ni. Nasib baik aku tak terjun. Kalau tidak hujan Melaka.. sebab anak dinasour terjun swimming pool. Mana tidaknya swimming pool tertinggi di Melaka. Gayat kak z tau.

Kenapa kak z datang ke sini? Kak z datang ke sini adalah untuk buat review bagi majalah yang kak z sedang tulis sekarang ini. Jadi korang tunggu minggu depan yer penuh IG kak z dengan gambar makanan. Tolong jangan kecam saya.

Ok bai

Flash Air..wifi memory card



Kak z suka ambil gambar mengunakan kamera DSLR. Kenapa? Kepuasa sebab boleh gambar dengan cantik. Tapi masalahnya kak z malas nak transfer gambar dari kamera ke lappy atau tab. Leceh sebab kena keluarkan memory card atau pasang wayar usb. Kalau tengah-tengah event nak upload gambar kan ke susah.

Bila Farah Dafri mengsyorkan kak z guna flash air card macam mudah. Tak perlu wayar atau card reader untuk transfer gambar. Lagi mudah kerja kak z. Farah dah guna sebab tu dia tahu. Dulu kak z pernah dengar cuba endah tak endah aje. Lagi pun masa tu mahal. Tak mampu..

Macam mana kegunaan card ni? Card ni ialah memory card berwifi. Maknanya kita boleh transfer gambar dari kamera DSLR ke tab apabila kita sambungkan talian wifi ke memory card dalam kamera. Tanpa mengunakan sebarang wayar. Mudah kan?

Kak z beli di Mahkota Prade, 16gb. Harga RM150. Kak z tak pasti harga di Lazada. Sebab kak z hendak pakai segera terus beli. Memory card kak z dah rosak. Kita nak buat kerja jadi beli lah..korban RM150.00. Janji kerja kak z mudah. Kak z highly recommended lah. Sebab kadang-kadang kalau pergi mana-mana event tak sempat nak keluar wayar untuk transfer gambar. Kak z kan simple..tak suka sesak-sesak..hiik

Ok bai

Ultherapy..hari ke 22 kulit muka makin flawless



Bila kak z pegang kulit muka rasa licin. Team blogger Melaka pun tegur kulit kak z nampak lembut dan licin. Tadi pergi meeting pun ada bagitau perubahan kulit muka kak z. Lebih flawless. Baru seminggu tak jumpa dah nampak perubahannya.

Kak z baca kesan dalam masa sebulan selepas ultherapy, warna kulit akan berubah menjadi sekata. Kulit muka juga mengalami kesan yang sama. Kulit jadi lembut. Kak z tidak ubah pun 'skin care'. Masih yang sama. Cara jagaan pun sama. Kak z hanya ubah cara makan, tidur dan lifestyle supaya lebih sihat. Sebab hendak meningkatkan collagen kak z.

Perubahan pada muka selepas ultherapy ada berlainan antara orang lain. Pipi kak z naik sikit agi. Kelopak mata yang turun sebab sembab ada perubahan 20%. Kena faham ultherapy kesan bukan serta merta . Hanya selepas 180-240 hari baru kita boleh melihat ketara.

Kak z bukan hendak riak cerita pasal muka kak z nampak muda. Tapi seronok kongsi dengan uols apa yang kak z rasa selepas treatment ini. Treatment ini menguji kesabaran tau. Sebab nak tunggu keputusan lama. Ultherapy tidak seperti suntik botox dan pembedahan yang kita boleh lihat serta merta. Oleh itu kak z kena sabar. Rasanya boleh pakai untuk raya atau tidak muka ultherapy? Chiokk z.. you can do it..

Ok bai