Posts

Showing posts from May 12, 2014

Mother Day wish by my orang bujang

Image
Assalamualaikum, 




Petang yg hujan.. tel berdering. Momee pun angkat

Momee: Assalamualaikum
Abg: Wasalam..momee selamat hari ibu
Momee: terima kasih...(sentap nak nangis.. minah leleh betul haku nie)
Abg: abg minta maaf sbb tak call smlm.. byk homework..
Momee: ok..(sebenornyer nunggu)
Abg: esok momee dtg asrama taw..bawak roti byk2.. hari tu kawan kata sedap..n money money..
Momee..dlm hati.. bertuah punya anak.. nak kena paww rupernyer..
Momee:ioyalah...

Kesimpulan anak haku..

Ok bai

Cheezy Bread

Image
Assalamualaikum



Cheezy bread ni Ruper2 sedap...si kembar cakap kawan2 dia pun suka.. pernah 1 hari roti cheezy dia hilang ke colek classmate dia..momee dia cakap kiter niat sedekah sbb momee selalu blh buat utk adik.. Alhamdullilah betul...skg tiap2 hari ada oder cheezy bread..tiap2 hari blh makan..



cheezy bread

Resepi
bun
1 kg tepung high protien 200gm gula pasir 2 biji telur 10gm garam halus.. jgn kasar tercekik nak makan.. 25gm yis 5 gm bread improver - bukan softener 5gm double action powder - jual kat kedai bahan bakery 600ml air sejuk + ais 100gm shortening 2 sudu besar susu tepung + 50ml air utk wash/sapu atas roti
cheezy
cheese cheddar ikut suka hampa lah nak byk mana gula pasir utk tabur serbuk basil.. ada jual kat tesco.. korang mesti jumpa lah.. jgn tanya byk2.. hangin kang baru tawww
cara 1. uli semua bahan  kecuali shortening 2. setelah rata baru masukkan shortening 3. biarkan dlm 10 minit 4. selepas itu uli kecil2 dan biarkan 5 min 5. masukkan kedalam paper cup dan biarka…

The making of Chicken floss bun

Image
Assalamualaikum..

ok hari ni nak share cara buat chicken floss bun..




bukan cara buat roti tapi cara nak letak chicken floss kat atas bun tu


Chicken floss bun Step by step 
1. Guna bun manis 
2. Letak mayonnaise 
3. Letak chicken floss
 4. Ngapppp..

#angankujadijutawansandwich

 Ok bai