12 March 2015

bila mak beli baju anak-anak

assalamualaikum

selain dari jadi driver anak-anak...momee dia orang suka shopping. window or beli..ok nak citer tips beli baju anak-anak
kita sebagai ibu dah tentu nak baju anak-anak yang cantik dan bergaya.. tapi itu memerlukan kos yang mahal. terutama untuk beli branded. akak bagi tip mcm mana nak beli baju branded tapi murah.
mak diorg ni kedekut sikit. tapi bukan kedekut 4 orang anak lelaki baju dan seluar harga lebih mahal dari baju kita. nangis ke tak nangis. especially anak yang kembar.. beli sorang mana boleh  .. botak tau..

bila beli baju akak memnag suka beli branded.. tapi murah.. kenapa mesti nak beli branded. branded ni boleh tahan lama contoh baju abang hakim yang 13 tahun lepas boleh di pakai oleh adik hanis sampai sekarang.. tahan kan.. kalau beli baju kat kedai biasa sekejap jer dah rosak.. bukan berlagak tapi nak citer.. so skg ni akak jarang beli baju hanis sebab baju abang-abang dia mash lagi ok. melainkan dan kecik tak muat bagi pada orang.

tip nya gini:-

brand padini, seed an miki tu uols rasa semua tu brp.. mau cecah RM400.00 kan? tapi tidak RM145.90. akak beli bila ada sale. parkson, aeon, isetan atau metrojaya.. lepas tu sales dia kadang-kadang sampai 70%..seluar grey tu RM9.00 shj... mcm mana tu kalau pilih jg lah cari yang aras rak-rak cari dalam bakul 4 segi.. uols akan dapat yang reasonable price... tak caya try

nak beli baju kembar haru sikit..sama besar.. so tak leh nak passing-passing... kena beli juga lah setiap seorg.... butak pala gua cakap.. so kena lah mak korek kotak tu dalam2 supaya dia orang tak gaduh

abang pulak dah bujang.. tempat baju dia reject shop, fos, padini outlet atau uniglo lah.. bujang.. tapi harga no more than RM50.00 ok..

korang beli baju kat reject shop pun ok.. walaupun nama reject shop but uols akan dapat baju yang berquality tinggi.. 

korang pilih lah nak baju berquality mahal sikit dan tahan lama.. atau baju murah, quality murah tapi kena beli selalu

ok selamat mencuba

ok bai