02 October 2013

Donut Chocolate with hazelnut

assalamualaikum...

dah lama tak update blog.. sekali update mcm2 kuar... ini dia.. donut chocolate dan hazelnut sedap..

saya belum berkesempatan untuk  tulis resepi.. bila ada kelapangan saya akan tulis yer skg tengok gambar jer dulu


Mini pavlova

Assalamulailum...

mini  pavlova ni sedap.. masa mula belajar buat pavlova ni selalu lah anak-anak dapat makan kuning telur.. sbb mak ambik putih telur buat pavlova.. sedap dan mudah jer.. saya ambil resepi dan youtube.. joy of baking... insyallah jadik


mini pavlova

KELAS KOMBO BAKLAVA & CHOUX PASTRY- 16/11/2013

KELAS KOMBO BAKLAVA & CHOUX PASTRY


Pengajar: Mirawati Mohamad
Tempat : d'Dapur c'Chanteq, Taman semarak sg petani Kedah
Tarikh : 16/11/2013
Masa: 9pg-selesai
Yuran : RM350/pax
Deposit : RM100 
Info detail sila PM or contact zura 0173556542

Modul:
1. Belajar buat baklava.
2. Belajar buat choux pastry utk asas 2 resepi lain: 
a. Beef/chicken choux pastry pie 
b. Blueberry cheese choux pastry rolls

Deposit diperlukan sebagai pengesahan kehadiran anda (acc cimb/maybank akan diberi utk urusan pembayaran)
Tempat terhad siapa bayar dep dulu dia dpt join... — with Mirawati Mohamad.

Articake Inspired Cake Decorating Class by Lea Oven

Articake Inspired Cake Decorating Class 
October with Daalia Abdul in Taman Semarak Sg Petani Kedah
kelas cake decoration oleh Daalia Abdul


Articake Inspired Cake Decorating Class by Lea Oven Shoppe akan dijalankan di Sungai Petani Kedah.

ArtiCake Inspired Cake Decorating Class

Module : Belajar membuat bunga ising. 10 jenis bunga mengunakan buttercream dengan hanya beberapa nozzles di atas buttercream yang di steam. 


tarikh: 11 oktober 2013
yuran : RM400.00
waktu : 10 am - 5pm
tempat: taman semarak, D'dapur C'Chanteq
deposit:RM100.00
sms/whatsapp: 0173556542

Risoles & Cream Horn ...12/10/2013

Risoles & Cream Horn
October in Taman Semarak Sg Petani Kedah
By: Daalia Abdul
Module : Risoles & Cream Horn
Description :
Hands On Class - Special Unique Risoles Recipe & Cream Horn with Yummy Homemade Custard original from Bali
Fee : RM300
Deposit: RM100
Date: 12th October 2013, Saturday
Time : 10 am till finish ( ~ 5pm )
Yang perlu di bawa ke kelas :
Kain Lap, pizza cutter, rolling pin ( min 12" long )




sesiapa berminat hubungi sy... 0173556542