17 April 2016

Aku di sini



Tidak pasti kenapa kak z di sini. Abang ipar kak z datang. Kak z pun datang. Ada persidangan Tahunan rupanya.

Petang ni kak z lepak di sini jumpa orang kampung. Semua terkejut tengok kak z sebab manusia ni mana pernah muncul di mana-mana event di kampung.

Ialah kak z mengaku.. kak z pergi event blogger sahaja.

Ok bai

My Name Adam Rayyan



Ini cucu kak z yang nombor 8. Kak z ada lapan 8.. coming soon nombor 9. Sudah tua dah.. haa.. nama dia Adam Rayyan bin putra muhammad zaidin. Bukan cucu original. Tapi anak kepada anak saudara kak z. Tak tahan dia punya gebu...kak z penyet-penyet pipi dia macam pau tu.



Mata sepet, kulit putih dan bambam. Family kak z banyak campuran. Dia ni compom ada darah cina, melayu dan banjar. Tak banyak kerenah. Uli-uli dia tidur. Janji perut kenyang. Itulah cucu Cikgu Rohaya dan En. Zul.

Ok bai

Jawapan Luar jangkaan bila wartawan interview dia


Semalam abang hakim telah di beri peluang untuk dimasukkan kedalam sebuah akhbar. Bukan main seronok lah dia. Abang hakim ada blog. Sebab itu wartawan cari dia. Wartawan telah menemu ramah dia. Mak dia ajar sikit-sikit hendak jawap apa kalau orang tu tanya. Mak dia kan kerja interview orang..abang percaya tak momee cakap apa.. ko tu kalau momee takutkan cerita hantu pun ko caya.. abang abang..

Alhamdullilah dia jawap dengan baik walaupun dia berumur 16 tahun. Wartawan tanya macam mana timbul minat untuk tulis blog. Katanya sebab mak saya seorang blogger selalu bawa saya ke event dan travel melalui blog dia... jadi ibu saya yang banyak mengalakkan saya. ..huihh pandai menambah dan menjawab.

Jawapan yang paling tidak boleh belah.. saya blogging sebab saya mahu menyebarkan maklumat dan berkongsi benda yang baik kepada rakan-rakan saya...wow.. tak sangka mak.. mak tak ajar tu..

Apa pun momee bangga anak momee dapat menjawap dengan baik sekali. Kenapa kak z beri pendedahan kepada dia. Sebab kak z mahu ajar dia supaya dapat menempuhi cabaran yang lebih meluas lagi dia luar. Pengalaman ini amat berharga kepada dia. Kak z akan bagi galakan terbaik kepada dia. Insyallah
Ok bai