12 October 2016

MAJLIS PERASMIAN WISMA OK


WISMA OKAntara Barangan Keluaran Orang Kampung

Ok atau lebih di kenali sebagai Orang Kampung adalah syarikat bumiputra yang memulakan operasi mereka secara kecilan di belakang rumah 30 tahun lepas Datuk Hj Manggar bin Haniff dan isteri, Datin Hajah Hasbunah Mhd Zainudin . Produk utama meraka ketika itu ialah Tea Herba Orang Kampung dan Minyak Gamat Orang Kampung. Sekarang Ok sudah berkembang ke merata dunia dan memiliki pencapaian yang amat membanggakan. Pada 22hb September 2016, Wisma OK di rasmikan oleh Yang Di-Pertua Negeri Melaka, Tuan Yang Terutama, Tun Datuk Seri Utama Khalid Yaakub.


Tanda Tangan TYT Melaka


Acara Memotong Reben

Wisma OK mempunyai keluasan hampir 2 ekar, menempatkan bangunan 3 tingkat yang mempunyai pelbagai kemudahan. Terletak di Kawasan Perindustian Halal Hub Serkam Melaka, Bangunan ini boleh di anggap bangunan pintar kerana jimat tenaga. mempunyai ruang acara, bilik mesyuarat, ruang galeri dan bilik perbincangan.


Reka Bentuk Wisma OK


Suasana yang kondusif, di sokong dengan sitem multimedia yang pantas serta canggih. Baangunan ini juga bercirikan konsep tradisional dan kontemporari.Pihak pengurusan OK juga dalam perancangan untuk membiba sebuah lagi bangunan untuk Jabatan R&D OK.


Pengarah Urusannya Habibul Ajmi bin Datuk Manggar berucap


Yang Di-Pertua Negeri Melaka, Tuan Yang Terutama, Tun Datuk Seri Utama Khalid Yaakub berucapan

Pengarah Urusannya Habibul Ajmi bin Datuk Manggar berkata, demi menyahut perniagaan masa sekarang, OK Group kini mampu bersaing dengan lebih efektif apabila setiap anak syarikat bersatu dibawah satu bumbung. Hal ini sekali gus memastikan sistem perjalanan syarikat menjadi lebih produktif dan sistematik

Penyerahan Cenderahati Kepada TYT

Segala urusan jualan dan pemasaran berjalan lancar dan cepat jika segala urusan di bawah satu bangunan. Oleh itu Wisma OK menjadi nadi utama pergerakan perniagaan Orang Kampung.


Pintu Gerbang


Selain itu, jenama Orang Kampung juga akan lebih dikenali apabila acara latihan seminar serta pelanggan atau pembekal akan dijalankan di Wisma OK. Meraka akan lebih yakin dengan perniagaan yang dijalankanoleh OK Group.

Kak Z

Kak Z telah di jemput untuk hadir sangat berbangga dengan pencapaian Orang Kampung. Jika kita lalu di tepi HUB Halal Serkam ini, kita sudah nampak bangunan yang gah dari tepi jalan. Barangan keluaran meraka juga berkualiti dari luaran hingga dalaman.Kak Z doakan Orang Kampung akan lebih berjaya dengan lebih cemerlang lagi selepas ini.

Ok bai


SOURDOUGH BANGGALI LOAF

Hi, let me share this beautiful banggali loaf recipe. Which i'm a  bread maker so i plug and play with my discard levine to make this lo...