14 October 2015

STEAK DI MELANTAK STEAK HUB MELAKA

Melantak..?
Ia .... melantak atau makan sekenyang- kenyangnya. Sesuai dengan nama kedai MELANTAK STEAK HUB.





Restoran Melantak Steak Hub

Bulan Ogos hari itu ada lalu di depan kedai ini. Konon-konin nak singgah.. tapi waktu awal lagi. Kedai belum buka. Tanam azam satu hari mesti sampai. Alhamdullilah..kalau niat elok mesti
sampai.

Cuba baca link ini:-

http://www.azurarahman.com/2015/08/melantak-steak-house.html

Budak-budak 4 orang ni apa lagi seronoklah. Kedatangan akak di sambut oleh kakak yang jelita.. tuan punya kedai Kakak Marina. Akak memang blur tidak tahu pasal daging steak. Tahu makan sahaja. Hari ini belajar pasal daging steak. Wooowww.. ilmu baru..




Dengan Kak Marina

Kak Marina ajar akak pilih 1 persatu jenis daging yang mahu di buat steak. Ada 3 jenis daging lembu.. yang di bahagi melalui pemakanan mereka.
1. Grain fed
2. Angus
3. Wagyu


Pengetahuan am...Bahagian badan lembu untuk di buat steak

Daging lembu ini di import dari Australia dan mempunyai sijil halal. Itu sangat penting yer. Lepas itu kena akak kena belajar bahgaian dan jenis daging lembu. Nanti nak boleh terang pada kawan-kawan.. hiii..



Daging jenis angus




Grain fed



Wagyu

Harga juga berlainan mengikut bahagian badan lembu. Macam-macam jenis ada. Peti ais penuh dengan pelbagai jenis daging lembu. Sebab ada orang suka rib, ada suka rib-eye dan ada juga suka t-bone. Pilih sahaja. Akak makan rib..




Berdiri di tepi peti ais yang ada macam-macam jenis daging lembu.

Kami makan berlima. Budak-budak 4 orang makan chicken chop. Tapi chicken chop ini bukan di goreng tapi steam grill. Bagus untuk diet sebab tidak guna minyak. Ada france fries ada sos black pepper lain dari yang lain.




Set chicken grill

France fries di import dari Australia . Rasa lain.. Kena dengan tekak diaorang. Maknanya kena datang olagi coslow pun sedap selalunya bila mak dia buat dia tak x Kena buat macam Melantak baru nak makan agaknya.




Coslow




Set rib

Set rib yang akak makan.. subhanallah.. lembut sangat. Daging dia berjuicy. Manis dan bau bawang putih supaya kita tidak mual. Harga daging steak di Melantak sudah dimasukkan sekali kos masak dan lain. Contoh harga rib di frezeer RM40.00, itu lah harga yang perlu kita bayar. Harga air sejuk seperti ice lemon tea, ribena dan oren RM2.00. Air panas seperti teh dan nescafe RM3.00. Minum sepuasnya. Harga termasuk GST dan tidak ada service tax.




Tanduk lembu


Lamb Chop

Di kedai ini tidak terhad kepada daging lembu sahaja. Ada juga lamb untuk lambchop. Tertarik.... ada salmon, sotong untuk grill..Tapi akak belum cuba. Insyallah datang semula. Sebab layanan tuan kedai dan pekerja yang ramah. Waktu kami sampai orang tidak ramai lagi. Pukul 8.00mlm sudah mula ramai pelanggan yang datang. Maknanya orang sudah mula tahun mengenai kedai ini walaupun baru di buka. Kedai steak muslim di Melaka terhad .. bila ada tak perlu pening untuk ke KL
Betul tak?

Ini alamat kedai untuk korang pergi

Kedai Melantak Steak Hub
No. 12, Jalan KPKS 1, Kompleks Perniagaan Kota Syahbandar, 75200 Melaka, Malaysia
+60 16-660 3510

Selamat mencuba

Ok bai