Posts

Showing posts from April 18, 2015

my 1st book - danish dan paf pastri

Image
assalamualaikum


kelahiran buku ni umpama macam nak bersalin.. 
masih belum sampai di tangan.. tapi dah di buka untuk tempahan
nak ucapkan kan terima kasih kepada team karangkraf sebab bagi peluang ini.. terutama kepada pn editor akak.. pn siti nani saudiar zakir.. she so creative.. juru gambar elani and yanti dan group lain yang tak tau nama dari designer dan yang lain-lain.
my 1 st step to next level.. insyallaha ada yang no. 2..3..4..dan seterusnya
tq to all my family member..abang-abang n kakak-kakak...this your baby sister book.. mana nak tau dapat buat buku kan..rejeki..
alhamdullilah
kalau nak buat tempahan boleh hubungi pihak karangkraf
ok bai


bila jumpa heliza helmi n najeeb abdullah

Image
assalamualaikum

masa di  event aman palestin terjumpa lah budak ni.. sellau kacau dia kat IG n FB. hari ni jumpa.. hii nak citer panjang tak boleh sbb event orang.. boss dah jeling .. so hai hai jer lah.. ken assopan lah sikit kan kan

ajeeb nanti kita borak panjang taw taw




lepas tu bergambar pulok dengan heliza helmi. dia di lantik semula sebagai duta palestin. kecik jer orang nya. tapi dah gi palestin dan syiria tu.. sungguh berani ini budak

last sekali sesi bergambar kelab blogger ben ashaari 

ok bai

kelab blogger ben ashaari sebagai blogger Aman palestin

Image
assalamualaikum

tiap kali ke rumah kakak kat sek 3 bandar baru bangi mesti lalu aman palestine sebab rumaah kakak belakang tu je.. 

tahu pasal aman palestine pun dari media sosial yang lain.. sbb aman palestine selalu menyalurkan bantuan kepada penduduk palestine di gaza dan syria

bila ben up jer kat whatapp siapa nak join.. i'm the 1st give the name.. teruja

apa lagi yang boleh kita bantu.. insyallah dengan ber blogging kita boleh salurkan maklumat pada orang ramai apakah aktiviti terbaru aman palestine untuk membantu rakyat palestine yang tertindas

majlis bermula dalam kul 11.30 pagi..

akak  bertolak dari rumah kul 8.30pg .. dalam kul 9.30 pg.. hantar adik kat jln 3..

so tiba di hotel bangi putrajaya dalam kul 10.30pg

bermula dengan mukadimah

ucapan pengarah aman palestin dan hospital al zahra.

bila pengarah aman palestine bercerita mengenai keadaan di sana.. sebak rasanya..

cakap dalam hati insyallah aku akan cuba membantu sedaya yang boleh.

majlis berjalan lancar denan majlis menandatang…

Projek zikra -Lembaga zakat selangor dan kelab blogger Ben Ashaari

Image
Lembaga zakat Selangor telah di tubuhkan 20 tahun yang lalu. Mengurusan dan memanfaatkan potensi kutipan zakat dapat di salurkan mengikut syarak. 

Tahun 2009 adalah tahun yang sangat menyukarkan akak. Kawan-kawan menasihatkan nasihat akak supaya meminta bantuan dari zakat Selangor. Masa tu nak raya.. duit tidak ada. Dengan adik yang masih kecil lagi waktu tu akak pergi ibu pejabat pusat zakat masa tu depan masjid negeri shah alam. Bukan akak sorang yang rupanya tidak ada duit untuk raya ramai lagi.. maknanya ramai orang susah. Dia bagi boring isi.. interview alhamdullilah dapat RM300.00.. ya allah rasa bersyukur kepada allah dapat beli baju raya anak. Lepas tu pegawai tu cakap dengan keaadan puan.. puan layak untuk bantuan bulanan.. masyallah terbuka lagi peluang.. dia arahkan akak buat permohonan di cawangan ampang.. selama 6 bulan setiap bulan akak mendapat bantuan bulanan sebanyak RM350..  akak cakap kat pegawai tu encik ada tak bantuan peralatan. Saya nak buat perniagaan secara kec…