Posts

Showing posts from May, 2019

ENCORE MELAKA: PERSEMBAHAN MENGABUNGKAN SEJARAH, SENI DAN KEMANUSIAN

Image
Kak Z duduk di Melaka. Tahu ada bangunan cantik yang di namakan Encore ini wujud di Klebang. Tapi apa yang ada di dalam bangunan ini Kak Z tak pasti. Wondering juga. Kak Z google around nak tahu apa yang ada di Encore.  Di Encore ada persembahan kebudayaan. Tapi macam mana persembahannya tidak mendapat gambaran yang tepat. Yang pasti Kak Z kena pergi tengok live apa yang di tunjukkan. Wowww.... bila korang duduk dalam dewan itu perkataan akan terkeluar. Sebab lain dari yang lain.

Kenapa lain dari yang lain? Kak Z dah tengok banyak persembahan all over the world. But this one something different. Ada gabungan sejarah, seni dan kemanusian. Hanya di Encore Melaka.
Persembahan yang adakan bukan mengunakan seni filem. Tetapi artis sebenar yang akan berlakon setiap scene. Lebih kurang 200 orang artis akan menjayakan persembahan ini. Memang menarik. Kak Z tetarik di scene ibu mengandung ada air yang turun dari atas.. Kak Z terfikir adakah ini mengunakan visual? Tak air dan suasana sebenar. …

GLOBAL FLAVOUR BURGER DI HARD ROCK CAFE MELAKA

Image
GLOBAL FLAVOUR BURGER
As usual. Petang Sabtu hari pawww... mak. Ini adalah masa untuk kami berlima untuk lepak, makan, gelak atau menonton wayang. Hari ini 4hb Mei 2019. Maknanya 2 hari lagi akan berpuasa iaitu 6hb Mei 2019. Kami nak makan puas-puas. Kemana kita kali ini. Kali ini kami ke Hard Rock Cafe Melaka makan burger.


Start dari  1hb Mei 2019, Hard Rock Cafe  Melaka dan seluruh dunia sedang menawarkan burger gabungan  pelbagai rasa antarabangsa dan berciri tradisional. GLOBAL FLAVOUR BURGER. Masa tawaran burger yang sedap ini adalah terhad dari 1 Mei -30 June 2019. 

Wow... semua mata terbeliak tengok burger yang juicy, cheezy and yummy. Mak faham anak-anak,  korang peminta burger and cheese.  Jadi makanlah sampai kenyang. 
Ada 6 jenis burger untuk masa ini. Jom list out:-
Double-Decker Double Cheeseburger - RM79.00 Inspirasi oleh London Heritage "The Down Town Double Decker Burger". Menu pertama dari tahun 1971.  Rasa yang sangat juicy, ada cheddar cheese, mayonnaise, l…