25 January 2016

Legoland Malaysia..Market Restaurant makanannya sedap-sedap



Bab makan ni.. mak dan abang Hakim suka sangat lah. Di dalam taman Tema Legolannd Malaysia ada sebuah kedai makan di kenali Market Restaurant. Dari makan tempatan hingga makanan barat boleh didapati di sini. Semua memenuhi selera kami berlima. Kalau korang pergi kesana korang pun suka lah. Sedap..












Hakim, hanif , haris dan mak dia rambang mata. Mata hendak start dulu. Si hanis tu biasalah..nasi dia. Apa-apa pun nasi. Ok bagi dia nasi ayam. Ada juga nasi lauk rendang..

Kami berempat ni.. susah buat pilihan. Sebab semua kami hendak makan. Kami makan lamb shank, fish and chip, nasi ayam, carbonara , mushroom soup, abc dan banyak lagi untuk di tulis dalam ini.





Akak bagi tau korang datang sini jangan diet.. pulun jer sampai kenyang kalau tidak nyesal tidak sudah. Tak caya tengok gambar korang dah tau..

Kami puas hati. Jalan-jalan dalam taman tema dengan hati riang sebab perut kenyang..hii

Siri akan datang.. cerita akak naik roller coster

Ok bai

Jk1M-Jom kurus 1 Malaysia siri 2

Selepas 7 hari work out dan diet tentu hendak hasilkan. Minggu lepas 84.8kg.. minggu ini timbang 82.4kg. Waaa.. suka sangatlah. Berhasil jugalah. Hilang 2 1/2kg. Coach akak kata.. kak zura jangan malas-malas hendak pakai baju Rizalman for zalora kan ke work hard.



Baik coach. Akak akan usaha lebih kuat lagi.. minggu ni kena turun 4kg..mampus..

Tak pe kuatkan semangat zura

Ok bai

JK1M-Jom kurus 1 Malaysia - Week 1

Sebab nak kurus akak pun mendaftar masuk program Jom kurus 1 Malaysia siri yang ke-6. Mana taknya..bila jumpa sedara mara dan kawan-kawan gemuknya ko sekarang. Anak-anak pun complain.. mak dah gemuk sangat.. huuu..sedih tau.

Bertekad azam tahun 2016 hendak kurus macam dolu-dolu..boleh ke aku ni. Boleh..mesti boleh. Daftar dengam coach Masjid Tanah... Hafiz.



Mula-mula timbang berat akak..84.8kg.. mak oii gomoknyo den.. masa anak dara dulu 49kg.. frust menonggeng pun turun sampai 55kg. Lepas tu hati senang naik sampai 84.8kg. Tak boleh jadi. Kena turun 20kg dalam masa 6 bulan. Sebab hendak pakai baju raya.. Rizalman for Zalora

Zura..kioidap.. dogibab..chiok

Ok bai