Posts

Showing posts from May 11, 2015

Daun belimbing buluh - ubat darah tinggi

Image
assalamualaikum


antara penyakit yang sellau kita alami bila usia meningkat ialah darah tinggi, kencing manis dan lemah jantung. perkongsian hari ni ialah petua macam mana hendak kurang kat penyakit darah tinggi. pengambilan ubat darah tinggi terlalu lama akan memudaratkan kita. betul tak?

kalau boleh sebelum terkena kita berwaspada dari segi pemakanan kita dan lifestyle kita. arwah mak dan ayah mempunyai tekanan darah tinggi hingga merosakkan buah pinggang.. alhamdullilah akak belum ada lagi.. tapi berjaga-jaga jugalah.. sebab umur dah 4 series ni kan kan kan..

hari ni nak kongsi macam mana hendak mengurangkan penyakit darah tinggi. penyakit ini ada ubat tapi untuk kurangkan ada. mak mertua kita yang share petua ini. so kita share dengan uols

tahu tak belimbing buluh .. macam ni


tapi kita bukan mengunakan buahnya .. kita guna daunnya.
macam mana
ambil dalam 20 helai pelepah daun belimbing buang tangkai. masukkan kedlam periuk tanah. janagn guna periuk besi sebab akan menghitamkan peri…