04 April 2015

kelas danish dan puff pastri di kuantan - 4/4/2015


assalamualaikum

hari ni kelas ni kuantan.. best jumpa orang kuantan. kat rumah kak eyda mazlan. sepanjang hari korang kena dera dengan roller pin..

dari 4 kg repung jadi macam-macam jom tengok gambar


nyonya mener dgn anak morid



cinnamon  rolls


coklat spiral


blueberry windmill


apple comb


cream horn


croissant


sardine puff



portugese egg tart

Arenaa batik boutique

assalamualaikum

perjalanan ke kuantan

dr melaka ke tbs -
tbs ke klia - erl
klia ke kuantan - mas

bayangkan bila pilot kata kelajuan kapal terbang tu 750km/jam..
20 minit dari klia ke kuantan

biar betul.. dlm flight ada orang tegur.. muka akak ni familiar..
herrmmm akak ingat izara aishah jer yg kena tegur malam tadi..
rupanya akak pun kena tegur.. ok terasa mcm retis.. #perasan
malam tadi satu flight dengan izara aishah..dia duduk belakang akak ..

sampai kuantan kak eyda mazlan ambil kat airport.. tq kakak..
dr airport ke hotel. nama arenaa batik boutique .. kat luar..halamak ngeri..
booking melalui agoda.. RM83.00/ night.. utk bilik paling murah.. tatami
sampai reception dia kata kakak..kami upgradekan bilik akak dr tatami ke honeymoon room
soalan yang pertama keluar extra charge ke?
tidak kak..ok lega dengar jawapan tu..
habis check in.. dapat bilik 606..tingkat 6
ngeri weeii hotel dari luaran
masuk jer bilik wooww.. out of expectation..alhamdullilah.. cantik sungguh biliknya

malam tadi tido macam princess...bukan nantin..hii

ku korang nak cari hotel kat kuantan akak recommend hotel ni.. kelas gitu

tengok gambar ni. mcm 4 star hotel.. best..



katil besar tapi tido sorang















hotel ni dekat jalan Wong Ah Jang. package dengan breakfast. klu book terus maybe harga lain. tapi ni book dengan agoda murah. selalunya klu booking dengan agoda harga mudah dan selesa.
walaupun ada bad review pasal hotel ni.. akak rasa hotel ini ok. sbb dapat bilik yang best. entahlah lain orang lain pendapatnya kan kan..?
next trip ke kauntan ..insyallah nak duduk hotel ni lagi..


ok bai