Posts

Showing posts from February 19, 2015

Tart bunga

Image
assalamualaikum

tart bunga yang sedap.. bila cuti sekolah anak-anak semua ada di rumah... sekejap-sekejap masuk dapur.. mak kena make sure peti ais mesti ada makanan..contoh nudget, sosoej, burget, or french fries.. dia org akan masak sendiri.. mak lupa nak beli stok.. sbb ingatkan supermarket tak tutup.. rupanyer all chinese new year.. to be open on 21st february..

eerrhhhh.. parahh....

alhamdullilah.. tepung, telur, gula butter ada... so kena godek2 leh kat dapur...

si abang dah 4 kali makan nasi.. lauk asam pedas ikan kembung jer..sedap momee...memang asam pedas tak leh larilah dari anak2 ku ini.. masa duk sungai petani karee kareee karee..sini asam  pedas dan masak lemak pedas...

ok mak pun macam boring dan senang diri.. walhal sibuk.. editor dah minta resepi.. sambil menulis sambil buat tart bunga ni...

resepi ni saya olah dari tok guru saya..mana boleh bagi resepi dia.. uols nak minta sendiri...hokey

saya juga buat jualan untuk tart ini...klu berminat nak oder pm di fb :d'Da…