23 January 2016

Legoland Malaysia..impian anak-anak tercapai

Selama ini anak-anak hanya mendengar cerita dari sepupu-sepupu diaorang bestnya legoland. Alhamdullilah.. tarikh 22hb Jan 2016 impian diaorang tercapai untuk ke Legoland. Geng Kelab Blogger Ben Ashaari telah di jemput Ke Majlis perasmian Monkey Around At Legoland  Malaysia.

Pihak penganjur menyediakan bus dari Kuala Lumpur ke Legoland Johor. So bus kena ambil akak di Restoran Jejantas Ayer Keroh arah selatan.


Pukul 4.00 pagi akak kejutkan anak-anak bangun sebab hendak kejarkan bus pukul 6.00pagi. Tunggulah kami 5 orang dalam gelap. Bus sampai pukul 6.45 pagi. jenuh menunggu. Naik bus terus tidur. Mana tidaknya awal dah bangun. Kena bawa bekal. Sebab memang tidak sempat untuk makan. Bawa biskut dan sosej. Seperti selalu brownies untuk adik-adik dalam bus.



Sampai disana pukul 9.20 pagi. Teruja sungguh anak-anak bila sudah sampai. No. 1 wajib ambil gambar depan pintu masuk. Ini kenangan tidak boleh di lupakan. dari tempat di buka selalu sangat diaorang minta. Mak kata sabar.. satu hari mesti sampai. Alhamdullilah tercapai sudah impian anda..


Hanif dan Haris


Ini emak 


Jalan yang kita kena lalu untuk sampai ke pintu masuk. 


Meja Pendaftaran Para Media


Replika yang menyambut kami


Bersama Maskot Ninja Go


Aksi di depan Pintu masuk

Terus terang gayat...mak dan anak-anak jadi gayat.. haaa. Tidak pernah sampai semua Lego. Dari sekecil hingga sebesar semua lego. Kami datang tidak lama. Kerana ini adalah lawatan kerja. Mungkin di kesempatan lain kami akan datang lagi. Hanya 60% sahaja yang kami mampu sampai sebab kesuntukan masa. Mak janji lepas ni kita jalan dan main semua permainan dalam ini. 

Selesai upacara perasmian kami di jamu di Market Restorant...hambik ko makan sempai kenyang. Mak yang diet ni pun cheat day, Kalau tidak rugi. semua sedap dan menarik. Rasanya Hanif, Haris dan Hanis lebih tertarik dengan permainan yang ada dari makan. Mak dan Abang Hakim yang masih duduk dalam restoran ini hingga akhir.

Selepas itu kami berjalan dari satu mainan ke satu mainan yang lain. Seronok gua cakap sama lu. Aku yang dah 43 tahun ni jadi 13 tahun. 3 roller coster mak naik dengan anak-anak.menjerit macam orang gial. Walaupun takut tapi hendak naik juga. Paling kelakar kat atas tu.. Momee adik takut.. pucat lesi anak aku.. mak cakap kat dia jerit kuat-kuat adik nanti hilang takut. nak tau sepanjang naik permainan tu.. mak tutup mata..adehhh.. kecut perut aku..sudah-sudah ...! nanti akak cerita lagi pengalaman kami di dalam taman tema di siri akan datang.. sebab panjang  weeiii.. nanti korang boring..

Bus kami bertolak pukul 7.00 malam dan sampai di Ayer Keroh pada pukul 9.30 malam..Cakap kat kanak-kanak ..nanti kita pergi lagi.. lama sedikit .

ok akak nak tidur.. esok akak akan cerita tenpat menarik dalam taman tema dan taman air Legoland

Legoland Malaysia Membina Lego Monkey terbanyak



Sempena Tahun Baru Cina, Legoland Malaysia Resort berusaha mencipta rekod baru dalam Malaysia Book of Records iaitu membina Lego Monkey terbanyak. Legoland Malaysia menyasarkan untuk membina 2,016 replika Lego Monkey.









Legoland telah menjemput para media dan blogger untuk bersama-sama dalam menjayakan cabaran ini pada 22hb Jan 2016. Majlis ini di adakan di dalam Theme Park Legoland. Cabaran ini telah di rasmikan oleh Dato’ Mirza Mohamad Taiyab, Director General Tourism Malaysia .

Mr Mark Germyn, Pengurus Besar Legoland Malaysia berkata, Tahun Baru Cina adalah sesuatu istimewa untuk di rakan. Oleh itu mereka menyediakan sesuatu yang istimewa untuk perayaan ini kerana cuti hujung minggu yang panjang dan para pengunjung boleh membantu Legoland Malaysia untuk menyiapkan Lego Monkey mereka.

Legoland Malaysia mengadakan promosi yang menarik dengan menawarkan 1/2 harga kepada yang membawa kawan. Promosi ini bermula dari 12hb Januari  dan berakhir 5hb Februari 2016. Sesiapa yang membeli promosi ini akan mendapat 'Lunar New Year Commemorative brick.


Tarian Singa

Pada 22hb Januari 2016, para media telah di jemput untuk hadir bagi merasmikan acara ini. Kami di beri peluang beramah mesra dengan kakitangan Legoland  Malaysia dan wakil dari Malaysia Book Of Records. Pelbagai aktiviti telah disediakan antaranya persembahan tarian singa dan membina Lego Monkey. Acara ini berlansung dengan sungguh meriah sekali.


Gigih mak. selalunya anak-anak yang main hari ini peluang kepada ibunya.


Jadi sudah Lego Monkey ku

Selama ini kita sebagai para ibu hanya melihat anak-anak membina lego mereka. Hari ini peluang kepada kami untuk membina salah satu dari 2,016  Lego Monkey untuk di rekodkan dalam Malaysia Book of Records. Mudah sahaja kerana kita di beri pandua, sebanyak 30 langkah membina replika tersebut.


Blogger Team bersama dengan Wakil Malaysia Book Of Record dan PR Legoland

Majlis ini di ikuti dengan menikmati makanan Yee Sang beramai-ramai di Market Restorant erletak di dalam tema ini. Acara berakhir lebih kurang 12.00 tengahari. Apa pun terima kasih Legoland Malaysia menjemput kami bagi memeriahkan acara ini.









Good Luck Legoland Malaysia!!