Posts

Showing posts from January 23, 2016

Legoland Malaysia..impian anak-anak tercapai

Image
Selama ini anak-anak hanya mendengar cerita dari sepupu-sepupu diaorang bestnya legoland. Alhamdullilah.. tarikh 22hb Jan 2016 impian diaorang tercapai untuk ke Legoland. Geng Kelab Blogger Ben Ashaari telah di jemput Ke Majlis perasmian Monkey Around At Legoland  Malaysia.

Pihak penganjur menyediakan bus dari Kuala Lumpur ke Legoland Johor. So bus kena ambil akak di Restoran Jejantas Ayer Keroh arah selatan.


Pukul 4.00 pagi akak kejutkan anak-anak bangun sebab hendak kejarkan bus pukul 6.00pagi. Tunggulah kami 5 orang dalam gelap. Bus sampai pukul 6.45 pagi. jenuh menunggu. Naik bus terus tidur. Mana tidaknya awal dah bangun. Kena bawa bekal. Sebab memang tidak sempat untuk makan. Bawa biskut dan sosej. Seperti selalu brownies untuk adik-adik dalam bus.Sampai disana pukul 9.20 pagi. Teruja sungguh anak-anak bila sudah sampai. No. 1 wajib ambil gambar depan pintu masuk. Ini kenangan tidak boleh di lupakan. dari tempat di buka selalu sangat diaorang minta. Mak kata sabar.. satu hari …

Legoland Malaysia Membina Lego Monkey terbanyak

Image
Sempena Tahun Baru Cina, Legoland Malaysia Resort berusaha mencipta rekod baru dalam Malaysia Book of Records iaitu membina Lego Monkey terbanyak. Legoland Malaysia menyasarkan untuk membina 2,016 replika Lego Monkey.

Legoland telah menjemput para media dan blogger untuk bersama-sama dalam menjayakan cabaran ini pada 22hb Jan 2016. Majlis ini di adakan di dalam Theme Park Legoland. Cabaran ini telah di rasmikan oleh Dato’ Mirza Mohamad Taiyab, Director General Tourism Malaysia .

Mr Mark Germyn, Pengurus Besar Legoland Malaysia berkata, Tahun Baru Cina adalah sesuatu istimewa untuk di rakan. Oleh itu mereka menyediakan sesuatu yang istimewa untuk perayaan ini kerana cuti hujung minggu yang panjang dan para pengunjung boleh membantu Legoland Malaysia untuk menyiapkan Lego Monkey mereka.

Legoland Malaysia mengadakan promosi yang menarik dengan menawarkan 1/2 harga kepada yang membawa kawan. Promosi ini bermula dari 12hb Januari  dan berakhir 5hb Februari 2016. Sesiapa yang membeli prom…