13 November 2016

WOW..TONY ROMA'S LAMB RIB EATING CONTEST 2016


Tony Roma's mnganjurkan pertandingan LAMB RIBS EATING CONTEST 2016 pada 12 November 2016 di Mahkota Prade Melaka. Best thing ever ialah negeri Melaka adalah negeri pertama dalam pertandingan ini. Sudah tentu Kak Z excited. Kenapa? Melaka dalam world record sayang. Pertandingan ini adalah WORLD FIRST LAMB RIBS EATING CONTEST 2016.


10 peserta lelaki dan 10 peserta perempuan akan menyertai pertandingan ini. Peserta perlu makan 10 batang Lamb Ribs dan french fries sehingga habis. Bila pengajur membawa ribs ini di atas meja peserta... wow memang nampak sedap. Korang nak tahu tak Malaysia negara pertama yang memperkenalkan Lamb Ribs dalam rangkaian restoran Tony Roma's.  Bermula Oktober 2016, baru lah Lamb Ribs di perkenalkan di Amerika Syarikat. Oleh kerana itu penganjuran ini di adakan di Malaysia. Sebelum pertandingan besar berlaku, para pengunjung Mahkota Prade di beri peluang untuk bertanding dalam pertandingan memakan French Fries. French Fries Tony Roma's besow, boleh tercekik kalau tidak ada air. Tapi tak lah.. Kak Z saje gurau French Fries dia di import dari Australia..sedap. Dalam pertandingan ini peserta akan memenangi Microwave. Dalam pertandingan ini Team Blogger Melaka , Julia dan Hafizi mendapat hadiah saguhati sebab makan begitu sopan dan santun. Orang lain yang menang hadiah besar...hiii.


Korang nak tahu tak Malaysia terpilih sebagai tempat latihan Tony Roma's untuk Asia Pasifik. Ini kerana Tony Roma's mempunyai professional skill, senang untuk di kunjungi dan kos yang effektif. Oleh kerana itu penganjur mengadakan pertandingan memakan Ribs Lamb yang pertama di Malaysia. Di Malaysia sahaja ada 12 Tony Romas's outlet. Antaranya Di Mahkota Prade Melaka. Kiranya Melaka negeri bertuah sebab di pilih sebagai negeri pertama dalam pertandingan ini.

Pertandingan ini dimulakan dengan perserta wanita. Peserta adalah dari Negeri Melaka, Negeri Sembilan dan Johor. Di beri 10 batang ribs dan french fries. Segelas air kosong. Puas juga kakak-kakak yang bertanding tu hendak menghabiskannya. Dalam masa lebih kurang 20 min peserta pertama berjaya menghabiskan ribs dan french fries beliau. Tahniah Mashazliza Binti Ismail. Ayer Keroh, Melaka. Beliau memenangi hadiah makan di Tony Roma's untuk setahun.. puas makan beb. 
Selepas peserta wanita, peserta lelaki pula memulakan pertandingan. Kali ini portion lebih besar. Orang lelaki boleh makan dengan banyak betul tak? Besar-besar rib yang di hidangkan. 10 orang perseta akan makan ribs dan french fries di sertakan air kosong. Kenapa air kosong? Jika di hidangkan dengan air berkarbonat para persta akan cepat kenyang. Sukar bagi mereka untuk menghabiskan hidangan ini.Hebat sungguh peserta lelaki menghabiskan Lamb Ribs yang besar-besar itu kurang dari 10 minit. OMG.. betul ..sungguh..haaa. Kena makan licin dalam mulut pun kena clear tanpa ada sisa yer. Berentap sunggu sampai bangun-bangun dia orang hendak menghabiskan hidangan. Akhirnya di menangi oleh Dr. Muhammad Amir Bin Ayub. Caya lah Doktor.  Rezeki anak-anak Doktor.Hadiah untuk pertandingan ini ialah makan di Tony Roma's selama setahun. Hambik ko setahun.. Puas sungguh. Kak Z yang dapat voucher dari Toney Roma's pun sudah happy rasanya. Inikan depan makan selama setahun.. loncat sampai bumbung Kak Z. Tahniah untuk kedua-dua peserta. tahun depan nak suruh abang Hakim masuk lah. Diakan suka lah makanan macam ni. Anak Kak Z kan mat salleh celop.
Bukan hanya pertandingan makan Lamb Ribs sahaja yang di anjurkan oleh Tony Roma's . Tony Roma's jug amenganjurkan pertandingan selfie makan ribs yang mendapat like terbanyak. Pertandingan ini di menangi oleh Muhammad Al Hafiz bin Mazlan. Korang nak tahu tak.. Muhammad Al Hafiz ini adalah suami kepada Mashaliza Bin Ismail. Hadiah makan Ribs selama setahun. Jeluzzzz... jeluzzzz isteri dapat hadiah.. suami pun dapat hadiah. Adik berdua ni beruntung sungguh. Tak pe tahu depan kita cuba..Pada 13hb Novermber 2016 pertandingan akan di  IOI City Mall Putrajaya dan 19hb November 2016 di Komtar JBCC, Johor Bahru. Korang boleh datang ini melihat pertandingan ini atau meyertai pertandingan memakan french fries di sana. Kalau Kak Z dekat for sure Kak Z akan kesana. Seronok..

Tony Roma's you have ribs of course I'll come back

Ok bai

Credit some pic to Mummy JuliaNo comments:

Post a Comment

SOURDOUGH BANGGALI LOAF

Hi, let me share this beautiful banggali loaf recipe. Which i'm a  bread maker so i plug and play with my discard levine to make this lo...