01 May 2016

Seafood BBQ di The Straits Hotel and Suites Melaka


The Straits Hotel and Suites


Duduk di tingkat 23 melihat pemandangan bandar Melaka pada waktu Malam memang indah. Tapi kak z ngeri sebab gayat tempat tinggi. Kali ini kak z hilang gayat sebab dapat makan seafood dengan banyaknya. Kenapa tingkat 23? Sebab The Straits Hotel dan Suites Hotel mengadakan BBQ ini di tepi kolam renang mereka. Kolam renang ini terletak di tingkat 23..senak perut mak tengok bawah. Tapi cantik , jeling sikit-sikit jer..

BBQ diner di sini mempunyai banyak pilihan. Rambang mata kak z nak pilih apa untuk makan. Antaranya ikan bakar, scallop, ketam, udang, ayam dan kambing. Semua ini disediakan oleh Chef Al Araj. Mempunyai 22 tahun pengalaman dalam dunia masakan.. kak z interview dia lah..



Pemandangan Dari Tingkat 23 The Straits Hotel and Suites







Bersama Chef Al Araj



Celop-celop


Celop-celop namanya. Target no.1, selalu makan dengan sos. Tak pernah cuba. Ini pertama kali cuba. Sengal si Z ni. Banyak-banyak makanan celop-celop tak pernah makan. Macam mana nak pernah makan, selalu tengok jual tepi jalan. Ngeri pulak nak cuba. Kali ini bersih baru kak z try. Sedap pulak tu. Next time cuba lagi. Kak z dalam lama memgidam nak makan seafood bbq. Cuma masa tidak meyebelahai kak z. Hari ini baru ada kesempatan. Apa lagi mak makan lah.. habis lagi diet mak.. tak pe esok kita jogging 7 km.

Kak z suka sangat dengan scallop yang disediakan. Dont worry I'm counting my calorie coach Hafiz. Dr Kelvin eating this can effect my Ultherapy? Tak lah..collegen ni. Chef tu bagi akak sepinggan grill scallop .Kak z datang dengan Mummy Julia, dua-dua kira calorie. Last-last hentam jer labu, makanan sedap depan mata. Lepas ni kita workout lah.




Perlbagai Pilihan Ikan Untuk Di Bakar The Straits Hotel and Suites



Kupang di The Straits Hotel and Suites



Ketam dan Lamb The Straits Hotel and Suites


Ikan di bakar @ The Straits Hotel and Suites


















Melaka terkenal dengan asam pedas pun ada di hidangkan dengan nasi. Boleh di pilih untuk makan dengan lain-lain. Lepas makan semua baru kak z jumpa appertizer . Sedih perut dah penuh. Tapi tak pe kak z tunjuk kat korang ada apa. Maybe uols can get some idea what to eat while you were there. Sebelah appertizer ada deserts. Nyum nyum..mencabar iman aku. Mak makan ketidak? Makan benda sedap. Rugi tak makan. Terbang ke laut Selat Melaka diet. Sebab dah makan benda benda alaah ni..hiii














Makan tak banyak pun. Share dengan Mummy Julia. Kami berdua makan sampai kenyang. Sambil tu bercerita pasal anak. Dia 2 anak lelaki. Kak z ada 4 anak lelaki. Teringat mak makan sedap anak kat rumah. Apa pun thank you The Straits Hotel and Suites Melaka. Sedap makanan yang uols hidangkan. Next time kak z datang lagi. Untuk makan Bbq seafood di The Straits Hotel dan Suites Melaka. Boleh buat tempahan di talian 06 2898555. Harga untuk dewasa RM50.00 nett dan kanak-kanak RM25.00 nett. Makan sampai kenyang.

Ok bai

No comments:

Post a Comment