15 December 2016

MELEPAK DI GRAND BEACH RESORT PORT DICKSON




Kali ini tempat percutian Kak Z tidak jauh. 1 jam perjalanan dari rumah. Mana yer? The Grand Beach Resort, Port Dickson. Korang nak tau tak bila last Kak Z duduk di hotel ni. Lama sangat tak ingat. Port Dickson memang terkenal dengan pantai yang cantik di kawasan pantai barat Semenanjung Malaysia. Mudah untik datang ke sini dari Kuala Lumpur dan kawasan sekitarnya.



Grand Beach Resort menyediakan bilik yang selesa kepada para pengunjungnya. Masa Kak z lepas disini, datang sorang ker. Sebab ada kerja. Cukup relax sebab boleh melihat pantai yang pasirnya memutih.



Pasir di The Grand Beach Resort ni putih lah. Kalau adakan aktiviti pantai seperti bola pantai atau bola tampar pantai syiok. Pasir halus jer. Tidak seperti sesetengah tempat yang kita pergi. Pasir pantai kasar. Sebab itu ramai orang suka datang ke Port Dickson.



Kak Z selalu miss untuk ambil gambar matahari tengelam. Hari tu Kak Z nekad tunggu. Subhanallah..cantik sungguh lah keadaan matahari tenggelam waktu tu. Berkhayal sekejap. Romantiknya suasana ini.



Ada swimming pool yang besar. Kalau budak 4 orang tu datang.. berendam dari pagi sampai ke petanglah nampaknya. Lepas mandi laut masuk kolam.. keluar kolam lapar. Sebelah kolam cafe. Mau taknya seronok kalau datang sini. Ada kolam dewasa dan ada kolam kanak-kanak. Jangan risau ada lifeguard kat tepi kolam untuk menjaga keselamatan kita dan anak-anak...hiii.






Masa kak z datang ada majlis perasmian hotel. Hotel ini telah diambil alih oleh anak syarikat Felda iaitu Felda Investment Corporation Sdn Bhd (FIC) pada tahun 2014. Majlis ini di rasmikan oleh Pengerusi Kumpulan Felda Y.B Tan Sri Datuk Utama Hakij Mohd Isa Datuk Haji Abdul Samad pada 9hb Disember 2016.



Kalau korang hendak mencari hotel Port Dickson hujung minggu ini boleh hubungi no tel: 06 - 6474090. Jom cuti-cuti Malaysia

Ok bai

No comments:

Post a Comment