27 December 2016

BIRTHDAY SI KEMBAR DI TONY ROMA'S MELAKA



Tahun 2016, dah berumur 14 tahun si kembar. Lahir 24 Disember 2002. Berat setiap seorang 3kg dan tidak cukup bulan. 32 minggu dah tak sabar nak tengok dunia. Tapi bila dah hidup dalam dunia macam-macam adventure dia orang buat.   Ahmad Hanif - twin 1 dan Ahmad Haris - twin 2


Sepanjang 14 tahun Kak Z besarkan dan kenal diaorang, Diaorang lurus bendul. Korang conner sikit mula tidak faham. Tapi cerdik yang amat. Pernah dia nak buat experiment keluar api dari tin Ridsect. Hambik ko seperiuk lauk mak kena semburan ridsect sebab dia sembur ridsect pada lauk atas dapur apa lagi terbakow ler dapur. Hangin mak. Sebenarnya macam-macam lah diaorang buat disebalik kebendulan diaorang tu. Apa pun mak sayang korang.. When you guys read this. I want you to know I love you guys so much.. Abang, both of you and adik are in my heart..


Tahun lepas tidak dapat sambut birhday diaorang sebab mak kena demam denggi. Tahun ini special sikit. Celebrate di Tony Roma's Melaka. Meriah. Paling kelakar bila staff Tony Roma's menyanyi Happy Birthday kat diaorang. Terkejut kejap. They never been celebrate like that before.  Terima kasih staff Tony Roma's Melaka.


Keterujuan si kembar ialah bila dapat kek ada lilin. Kek ada ice cream babe's. Si Kembar tanya bila momee komplot dengan dia orang. Hii.. rahsia. Dia tak perasan mak dia berbisik dengan waiter masa oder tadi. Waiter kata kalau hendak celebrate birthday dapat kek percuma. Waaa.. menarik. Itu dia Kek ada ice cream. Korang kalau na celebrate birthday kat Tony Roma' cakap jer kat staff dia nak buat suprise. Dia orang akan bekerjasama untuk memeriahkan sambutan tersebut. 



Jalau makan di Tony Roma's di akan bagi kita roti dan garlic butter. Masa 1st time datang dulu berebut. Kali ini datang pun berebut. Siap mintak hendak lagi. Malu mak  anak oiii... so next tim ejer lah kita  makan roti tu. Gambar di bawah antara hidangan yang kami oder. Banyak kami makan. Kalau korang pandai oder, portion yang banyak oleh share ramai-ramai. Staff akan menerangkan apa yang korang hendak makan. Syiok kan?




Bila bill datang terkejut juga. ingatkan sampai RM200.00 tapi hanya RM124.00. Sebab kami oder portion besar dan share sorang sedikit  dan semua orang boleh rasa. Kalau macam ini birthday adik dan abang pun boleh celebrate di sini. Dapat Kek free betul tak? Habis makan terdampar atas kerusi kekenyangan. Sesi mengukur Mahkota Prade pulak. Meriah  Mana tidaknya... Christmas around the conner.




\
Kembar.. momee doakan jadi anak beriman dan soleh, bertanggungjawab, manusia yang baik.. berjaya dunia dan akhirat..amin

Ok bai

No comments:

Post a Comment