13 September 2015

Naik ERL

Budak-budak ni dah request lama nak try naik ERL. Selalu dengar mak cerita laju. Tapi tak selaju keretapi laju jepun lah.



Abang hakim dalam ERL




Hanif dengan muka hendak tahu




Haris memandang keluar menikmati kelajuan train

Teruja diaorang sebab selalu naik komuter, keretapi biasa, star atau lrt. Haris macam tidak percaya dari TBS ke KL sentral hanya 10 min. Harga tiket berbaloi lah dengan kelajuan dan kepantasannya. Kami berlima harga tiket RM14.40. Hanif, Haris dan Hanis, mak dia beli tiket kanak-kanak...hiiii

Kalau kita hendak ke KLIA. Rasanya ERL lebih effective dari segi masa dan cost. ERL boleh sampai ke KLIA 2 juga tau. Kenapa effective dari segi masa dan kos. Masa untuk sampai ke KLIA dari KL Sentral hanya 25min-30min. jem yang memang terkenal di kuala lumpur. Jika dengan kereta lebih kurang 1 -1 1/2 jam. Kos pula ialah jimat duit minyak, toll dan parking. Betul tak?

Ok bai

No comments:

Post a Comment