22 July 2015

PEMANDUAN SELAMAT BERSAMA Maxis Waze Safe Mode Kids


Assalamualaikum

Kemalangan boleh berlaku dimana-mana sahaja. Oleh itu kita patut memandu berhati-hati untuk mengelakkan kemalangan. Ketika memandu saya mahu  anak-anak dalam keadaan selamat didalam kereta. Saya akan memastikan anak-anak memakai tali pinggang keledar, duduk diam-diam dan menumpukan perhatian kepada pemanduan.

Menurut Institut Penyelidikan Pangangkutan Universiti Michigan bahawa Malaysia telah berada di tempat ke-17 di dunia yang mempunyai 'jalan-jalan yang paling berbahaya'. Oleh itu sebagai sebagai ibubapa kita memerlukan tips pemanduan selamat di musim perayaan.

Maxis dengan kerjasama Waze telah memperkenalkan MaxisWaze Safe Mode Kids Campaign. Kampen ini sangat kepada kita. SAfe mode ini memberi tips pemanduan selamat.


1.TIPS PEMANDUAN SELAMAT DI MUSIM PERAYAAN- Ibu bapa lebih akan memandu lebih berhati-hati apabila anak bersama-sama di dalam kereta

Menurut satu kajian lagi, yang menunjukkan bahawa  97 peratus ibu bapa Malaysia akan memandu dengan lebih selamat apabila anak-anak mereka berada di dalam kereta.

Dengan ini, syarikat telekomunikasi Maxis dan aplikasi pemanduan Waze telah melancarkan (Maxis Waze Safe Mode Kids Campaign - Safe Mode Voice Pack) untuk Mod Selamat yang pertama di dunia.'Safe Mode Voice Pack' (Maxis Waze Safe Mode Kids Campaign) yang menggunakan navigasi suara kanak-kanak ini dapat membantu 1.4 juta pengguna Waze di Malaysia memandu dengan selamat terutama pada musim perayaan dan cuti sekolah.

https://youtu.be/EQTpXwHrcwU

2. TIPS PEMANDUAN SELAMAT DI MUSIM PERAYAAN - Suara arahan kanak-kanak dari aplikasi Waze akan mempengaruhi pemanduan berhemah.

Arahan adalah sebagai panduan dan ingatan kepada ibu bapa untuk memandu.
Pengenalan kepada pek suara Safe Mode Kids ini, aplikasi pemanduan Waze telah menggunakan pek suara kanak-kanak. Berbeza dengan pek suara sebelum ini, yang menggunakan suara celebriti. Antara arahan yang menarik dari Maxis Waze Safe Mode Kids Campaign adalah seperti: ‘All set. Don't forget your seatbelt', 'Re-routing. Eyes on the Road!' dan ' Accident reported ahead. Please be careful, ok?

Safe Mode Kids -  Maxis Waze Safe Mode Kids Campaign adalah langkah alternatif Maxis dan aplikasi pemanduan Waze untuk mengingatkan para ibu bapa dan rakyat Malaysia supaya memandu dengan lebih selamat memandangkan musim perayaan bakal menjelma tidak lama lagi. Dan, suara kanak-kanak ini, akan lebih mengingatkan ibu bapa supaya ‘sayangilah nyawa anak anda’.

Here’s how to get the Safe Mode Kids voice pack/ ini adalah cara untuk mendapatkan Safe Mode Kids voice pack:-

1) Download/open Waze
2) Select Settings
3) Click on Sound
4) Go to Voice Language
5) Select “English (US) – Safe Mode with Kids” (powered by Maxis)selamat hari raya aidil fitri dan memandulah dengan berhemahNo comments:

Post a Comment

SOURDOUGH BANGGALI LOAF

Hi, let me share this beautiful banggali loaf recipe. Which i'm a  bread maker so i plug and play with my discard levine to make this lo...