22 April 2015

Travelling with MAS

assalamualaikum

1st question adik beradik tanya bila tiap minggu travel..actually i'm enjoying..why..meeting people, mengajar dan experience baru.

Masa gi kuantan naik Malaysia Airlines(MAS). Masa mula-mula naik kapal terbang duluuu duluuu ni lah dia MAS.. hii. duduk dalam flight 13jam..6 jam..8 jam..tak takut...tapi skg naik 40 min pun ketaq weeiii..penakut..hiii

duduk kat rumah pulak atas ni laluan kapal terbang ..klu kapal terbang nak mendarat mesti dengar dia slow down the engine.. waktu sibuk pagi dan mlm.. so bla pandang ke atas oowww frm japan.. owww frm china.. main teka jer.. dari kecik sampai besar duduk kat atas tanah ni suka tengok.. heemmm.. takut juga lepas tengok byk yg jatuh,,,hiii

naik dari KLIA sampai kuantan.. ambil masa lebih kurang 30min.. saya suka naik malam sbb tak perlu tengok bawah.. gelap jer.. dakam flight jumpa izara aishah.. ok she sweet.. tetiba ada orang tengok.. kak.. dari tadi sy tengok akak..tu sebab sy senyum kat akak.. ok.. akak ingat awk senyum kat izara.. sbb izara depan kerusi akak aje.. tak dekat akak..ooowww.. biasa tengok akak kat TV.. bila pulok aku masuk TV..mcm retis lah pulok..hiii.. tak de lah dik.. kalau kat blog, ig, fb n twit selalu..
tidak.. muka akak kat tv.. pelanduk dua serupa kot.. sepupu akak selalu kuar tv.. gambar dia merata maybe awk ingat itu kot.. siapa.?.toooootttt dlm ni tak leh bagitau..

jom share gambar KLIA.

di KLIA banyak kedai barangan branded.. best lah cuci mata kata.. last dtg KLIA 8 yrs ago.. gi mana eekk lupa..pulok.. nak kena buka pasport..oww..time tu renew my pasport.. bangkok , itali n turki mu tunggu aku dtg..

ni kat luar jer.. kat dlm tak ambil cz maleh nak buka kamera besow..eksen..nyampah

sila lihat








masa blk waktu subuh.. ya allah cantik sungguh waktu ..bulan mengembang.. sukar nak gambar..kejadian allah..subhanallah..cantik.. atas flight tu nampak bulan hingga habis

oleh kerana perjalanan hnay 1/2jam kami di hidangkan kacang dan air oren..ok what..masa ni beli tiket murah rm135.00 gi blk.. next trip RM300 gi blk..tunggu lah tiket murah baru beli

my advice..kita rancang perjalanan sebelum travelling .. supaya mudah beli tiket murah dan tpt tinggal selesa juga murah



ok happy travelling

ok bai

1 comment: