15 June 2014

Happy Father's Day


copy from MR Google..

Today it Remind me to my Arwah Ayah..

Happy Father's Day

the story of my ayah

pada pagi nak ambil kertas kesusasteraan Melayu STPM..
ayah memang penghantar setia pagi-pagi kesekolah.. dari tadika umur 4 thn hingga STPM
dalam kereta..
ayah... bagi hadik pantun lamo2 yah...
(still kekal nama adik taw .. walaupun dah 40thn)

dia pun keluarkan

1. pantun pulau pandan jauh ketengah...
2. 2 3 kucing berlari
3. sorong papan tarik papan... adalah 4-5 pantun dia bg
(that was 20yrs ago hokey)

korang tau tak dengan pantun tu hakak dapat A kesusasteraan Melayu STPM..lupa diri jap..
paper lain korang tak tau (teruk.. sbb malas asyik bercintak)..
heee ....tapi dapat masuk universiti jugak lahh..

banyak memori dengan ayah.. sebab hakak memang rapat dengan ayah..anak mongsu lah katakan..
tapi ayah memang garang... adik beradik lain semua takut..
garang pun dia sayang anak2 dia, my mom, my makwo(his mom)..

the word he said to me...

"ayah tak da harta yg banyak untuk ayah tinggalkan.. tapi ayah bagi ilmu untuk kau gunakan.."

Miss him so much..Al Fathiha

No comments:

Post a Comment