26 November 2013

Our Journey to Penang..

assalamualaikum penang dengan sungai petani tidak jauh benor.. lebih kurang 1/2jam jer.. but yang menjadi perjalanan kami mengunakan pengangkutan awam.. dari sungai petani kami naik bus transnasional 2 dewasa dan 3 kanak total RM18++ sen..sampai disana kami naik ferry.. sebenornyer mak nyer pun retis juger tak penah gi plaza gurney.. nak buat upacara lawatan disana.. selalunyer hakak akan memandu untuk masuk penang.. mana lah sempat nak tengok jln capitan, pesiaran gurney, heeee... pulau tikus.. naik bus mata merayap satu alam. syiok bebs. dari chain ferry ke komtar.. terus ke plaza gurney.. bila sampai sisana semua org tengok kami.. selekeh jer.. dgn siper jepung, back pack, maknyer serabai.. weeiii jubah akak pakai tu kain dia 1 meter RM40.00 beli kat jakel tawww.... bukan nak riak.. tapi tengok org mcm nak makan org biler masuk kedai dia..hakak MD tau.. MANAGING DIRECTOR a.k.a.. kat dapur jer... haaaaa.. but please dont underestimate people when u look the way they dress up.. tapi poket penuh... hakak penuh resit bus.. laaa laaa laaa but never mind still have sale.. ko tunggu aku bawa semua card yg aku ada.. card hasani, t n g card, tesco card, ing card, kad mesra, master card, visa, american express....baru ko nak tengok aku yer

No comments:

Post a Comment