02 June 2017

BAZAR BUKA PUASA DI MELAKA.. THE SETTLEMENT HOTELBulan puasa pastinya macam-macam kit rasa hendak makan. Pening juga mak-mak macam Kak Z memikirkan hendak makan apa? Sebab banyak permintaan dari putera-putera kesayangan. Kak Z malas hendak pening kepala so joomm kita gi Bazar Buka Puasa di The Settlement Hotel, Ujung Pasir Melaka. Harga pun berpatutan Dewasa RM68.00 untuk dewasa dan RM40.00 untuk kanak-kanak. Kalau tempah awal ada discount RM15%. Apa lagi mak dia joomm anak-anak..

Bougainvilla Walkway

Kadang-kadang tak terfikir di Ujung Pasir ada hotel yang cantik seperti The Settlement Hotel. Kak Z hanya terfikir terfikir perkampungan Portugis sahaja kalau ke Ujung Pasir. Bila masuk ya Allah.. macam villa di persisiran laut Itali. Sebab Itali banyak villa tepi laut yang cantik-cantik macam ni .. teruja..Itali mu tunggu Kak Z datang lagi tau..

Jomm cerit apasal Bazar Buka Puasa The Settlement Hotel, Melaka. Ada bermacam pilihan makanan orang Melaka. Wajib asam pedas. Anak-anak mestinya pilihan dia orang Roti John dan Satay. Kak Z apa-apa pun boleh. Kalau di rumah start dengan air kosong dan kurma sahaja. Tapi bila dah makan buffet macam-macam boleh makan. Betul tak?


Kebanyakan lauk adalah tempatan yang berasakan pelbagai kaum yang ada di Melaka. Melayu, Baba nyonya, India, Portugis dan Cina. Dang Lemak Nenas Nyonya, Daging Gulai Kawah, Daging Salai Masak Lemak Cili Padi, Lala Kam Yeoong, Ayam Perchik, Iakan Jelawat Tempoyak, Char Kuey Teow, Nyonya Asam Laksa, Ketupat dan Rendang. Juga tidak di lupa kerabu... meleleh makan.Bazar Buka Puasa bermula pada 3hb Jun - 24 Jun 2017. Kak Z dan cuba. Korang bila lagi. Jadi kalau hendak buat tempahan boleh hubungi Tina 0123561448 atau 06 2921133. LAang-alang dah nak cari tempat makan yabg best di bulan puasa dan bawa anak-anak berbuka di luar. ini mungkin menjadi pilihan korang.

Alamat:-

The Settlement Hotel Melaka
No. 63, Jalan Ujong Pasir
World UNESCO Heritage City Melaka
75050 Melaka
Malaysia

Tel:-

Tina 0123561448 atau 06 2921133

Website:-

www.thesettlementhotel.com

Bazar Buka Puasa Buffet Price:-

Dewasa - RM68.00++
Kanak-KAnak- RM40.00++
15% discount untuk tempahan awal

ok bai


No comments:

Post a Comment

SOURDOUGH BANGGALI LOAF

Hi, let me share this beautiful banggali loaf recipe. Which i'm a  bread maker so i plug and play with my discard levine to make this lo...