05 May 2015

Cabut gigi dapat singgit?..huurmmm..

assalamualaikum

masa kita kecil-kecil benda yang paling takut cabut gigi betul tak.. so anak-anak akak pun macam tu.. dari yang abang sampai yang adik.. 1st time jumpa doktor gigi..OMG berperang dalam bilik doktor.. mak juga kena peluk kuat-kuat untuk mudahkan nurse cabutkan gigi korang.. fuuuhhhh.. duduk juga lah mak atas kerusi yang boleh turun naik tu...meraung lah only god know.. kuat yang amat.. satu klinik gigi bergegar..
ke empat-empat anak punya kisah berbeza cabut gigi.. terutama adik yang handsome ni lah..mencabar



dudlu kalau nak cabut kena pergi jumpa dentist.. perang besar akan berlaku.. tapi dah banyak kali jumpa dia ok.. boleh gelak-gelak dengan dentist.. skg cabut sendiri.. mak dia chong dia.. adik kalau adik cabut sendiri.. malam kang pari-pari gigi bagi duit sinngit.. adik letak gigi adik bawah bantal.. dia pun latk lah gigi dia bawah bantal..

hiii.. gogak la pulak..

malam tu dia dah tidur mak ko letak singgit bawah bantal.. dia bangun dengan hati gumbira sebab ada duit singgit.. dia pun tayang duit dia pada abang.. datang si haris.. alaaa.. ko kena kelentong dengan momee.. momee yang letak singgit tu bawah bantal.. haaipppp budak ni.. sekeh baru tau..si hari spun macam tu juga dulu..

so akak nak share kalau nak rasa anak hilang takut cabut gigi try cara ini .. insyallah.. kurang sikit lah rasa takut sambil kita gembirakan dia.. 1 gigi jer tau

ok bai

No comments:

Post a Comment