13 May 2014

Di mana silapnyer..?

Assalamualaikum,

Di mana silapnyer..?

Tadi beborak dgn seorg parent mengenai masalah sek.. dia salah kan sek.. sbb guru2 suka bg tekanan pd murid, cikgu maki hamun murid, keterlaluan ambil tindakan dan tahu menghukum shj.

Minggu lepas borak dgn guru pulak mcm..bila ambil tindakan salah.. tak ambil salah. Klu cobit kena saman.. nak kejar bdk ponteng sek pon serba salah... mak bapak skg terlalu protective, manjakan anak dan ada yg terlalu membiarkan anak nak buat apa shj dan sibuk kerja..

Bila tanya anak n kawan2 dia.. korang nak aper..? Jgn tanya sape salah...jawab dia org.. sy nak main game, boring kat sek sbb kena marah n kena belajar... nak keluar. Boring dok rumah sbb mak n ayah gaduh jer... mak ayah busy jer...mak n ayah tak kisah kita org nak buat apa... nak buat apa2 ajer janji enjoy..

Tanya YB.. kiter akan kaji
Tanya imam.. bukan bidang kuasa

Hakim ..awk nak apa..? Hakim punya jawapan..nak pizza, lasagna, mc D boleh tak momee... anak haku nie ingat makan jer

Skg ni sape salah...? 

Akak pulak tak nak salahkan sesiapa... buat yg terbaik utk anak2, cuba cari cara terbaik utk atasi masalah anak2 kite tanpa salahkan sesiapa...buat yg terbaik... tak blh harapkan org lain..sbb org lain pun tak dernyer nak layan kiter...

Ok bai

No comments:

Post a Comment