13 September 2012

Gempaknya UPSR

Assalamualaikum...

Sibuk melayan anak yang sulung menduduki peperiksaan UPSR.. Mak ni berdebar-debar anak nak ambil UPSR. Si calon UPSR relax sahaja. "Relax mummy".. boleh dia cakap macam tu.. Dalam hati saya berdoa insyallah dia berjaya. Saya tunggu dia di luar dewan peperiksaan. Kalau di KL ramai ibubapa yg akan berkampung untuk memberi sokongan kepada anak-anak. Tapi di sekolah anak saya di Sungai Petani ni, saya sorang aje yang tunggu.. Menjadi bahan lawak jenaka kepada jiran-jiran.. Tak apa la saya suka.. Tahun depan - 2013 si Twin saya akan ambil SRA(sijil Rendah Agama).. Nangis mak semua bahasa arab.. kena pakai kamus marbawi. Tahun 2014 ambil upsr.. Insyallah..


Hakim the eldest and one of the twin Hanif


Ramai pelanggan yang call untuk tempah kuih dan kek, hendak belajar buat kuih dan tanya pasal dodol. Dodol sentiasa ada stok. kuih dan kek untuk tempahan saya hold sampai hari jumaat ni.. hendak belajar buat kuih.. 'chek kena mai Sungai Petani. Kami dah tak duduk K.L. lagi...'.


SOURDOUGH BANGGALI LOAF

Hi, let me share this beautiful banggali loaf recipe. Which i'm a  bread maker so i plug and play with my discard levine to make this lo...