30 June 2015

A Famosa Buffet Ramadhan

Assalamualaikum

saya selalu datang ke sini prjalanan dari rumah kesini hanya 20minit. A famosa resort menawarkan tempat makan, percutian, hotel, water park, golf dan safari. A Famosa  Rsort terletak di Simpang Ampat, Melaka

Jika anda mengunakan highway PLUS dari Kuala Lumpur atau Johor masuk di toll Simpang Ampat Dari sana 10 min ke A Famosa.

Bulan ramadhan A Famosa menawarkan Buffet ramadhan. harga berpatutan dan pelbagai jenis makanan. Ada masakan melayu, india, cina dan barat. makan puas-puas. Ahad lepas saya bawa anak-anak dia orang suka sangat sebab banyak samapai tidak tahu hendak membuat pilihan.


Golfer Terrace luas dan boleh memuatkan 200 orang untuk satu-satu masa. Anda boleh memilih untuk duduk di kawasan merokok atau tidak. Kawsan meletak keretya juga luas dan mudah. berdekatan dengan cafe.

Kanak-kanak dekat rumah ni yang mengembirakan diaorang ialah kambing golek. Peluang hendak makan kambing golek hanya di buffet ramadhan. Kek punya banyak. semat lah interview tukang buat kek..pudding mango pun sesedap rasa tekak .. tidak manis sangat. Kuih melayu pun banyak. Rambang mata semua nak..aduiiih.. macam aman nak kurus...

Mereka juga menawarkan Ramadhan Chinese Set. Harga dai RM277 hingga R477 setiap package

It highly recommended.

Iftar ramadhan A Famosa resort @afamosaresort for booking please contact

019 6008508 /3517 / 065520888 ext 88874

Booking dewasa RM45.00/pax dan kanak-kanak RM35.00/pax









suasana restoran

Satay


Ikan, daging , ayam panggang


Coffee house

Kambing golek

pasta

pasta


tunggu chef buatkan pasta untuk dia orang.. custome made pasta ni


dia duduk depan nasi.. anak mak kan

Nasi beryani



Nasi ayam



roti canai


bahan untuk bubur lambuk


rotiiii...


croissant..mak suka.. 


pulut kaya


bingka

Talam berlauk

talam keladi

Samosa


pulut kacau atau wajik

sagu gula me


waffle 


lemak sotong


sambal kentang



lemak daging

rendang ayam

lala sambal

lemak nagka

tauhu goreng sambal

salad

kacang kuda

tauhu lembut kacang peas

fish salami

ikan tengiri 

fish ball

pesembor pun ada


puding

mosse

honey dew pudding

agar-agar strawberry

puding mangga 

coklat cake

pelbagai jenis cake

kek kelapa

swiss roll

kek pandan

blueberry cake

apple cake

nasi tumis daun kari

sayur campur

dalca


roti prata

kentang

kerabu soo hoon

kerabu touge

kerabu kentang


sambal tempoyak

kentang bilis berlada

hati goreng kicap


baked fish bbq sauce


black papper beef

fried chicken with emon sauce

grill

kupang grill


lamb grill

marble kek

orang cake

india dish

india dish


vadee telur

fruit tart

chinese set

squid

vegetarian prawn

crab rolls


lupa pulak nama dia.. tapi dalam ada ayam lah

nasi putih

ayam capitan

soup

gravy

siakap 3 rasa

masak lemak udang

rebung sayur campur

selamat mencuba

ok bai

2 comments:

  1. kak zura terliur tengok petang2 ni hahaha

    terbaikk ah makanan die..leh ajak hubby nanti ni

    ReplyDelete